ΤΟΠΙΚΑ

«Παγωμένη» η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου

παγωμένη-η-κίνηση-στην-εμπορική-αγο-167757

Επαγγελματίες της περιοχής υπογραμμίζουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι διάχυτη η ανησυχία του κόσμου

Εντονος προβληματισμός κυριαρχεί στην αγορά, με τους επαγγελματίες όλων των κλάδων να γίνονται αποδέκτες της ανησυχίας του κόσμου για τον νέο ιό, που έχει προκαλέσει παγκόσμια αναστάτωση, φέρνοντας τα πάνω κάτω σε όλους τους τομείς. Η διάχυτη ανησυχία αποτυπώνεται στο «παγωμένο» κλίμα της αγοράς, με τους εμπόρους να παρακολουθούν τις εξελίξεις, με την προσδοκία ότι θα περιοριστούν οι παράπλευρες απώλειες, που μεταφράζονται σε μείωση του καθημερινού τζίρου των καταστημάτων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Περιγράφοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την καθημερινή κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες της περιοχής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος αναφέρει ότι «σίγουρα μας ανησυχεί η κατάσταση που έχει προκληθεί. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων, καθώς τα μέτρα που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση δημιουργούν νέα δεδομένα. Ομως το εμπόριο δεν πεθαίνει ποτέ, θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και θα δούμε πώς θα πράξουμε. Μέχρι στιγμής είμαστε όλοι σε ανησυχία, αλλά δεν υπάρχει πανικός» είπε.

Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει ο πρόεδρος, η κίνηση στην αγορά παραμένει «παγωμένη» τους τελευταίους μήνες, δεν αποδίδεται αποκλειστικά στην εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά στην έλλειψη ρευστότητας και την οικονομική στενότητα που προβληματίζει την συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Σίγουρα επικρατούν ανησυχία και προβληματισμός. Είναι λογικό, γιατί δεν έχουμε βιώσει στο παρελθόν ανάλογες καταστάσεις. Είναι πρωτόγνωρο» τόνισε.

Σε πρώτη ζήτηση, στο μεταξύ, αντισηπτικά, απολυμαντικά και είδη ατομικής υγιεινής, με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ των Βορείων Σποράδων Μανώλη Κανταράκια να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το κλίμα ανησυχίας υφίσταται και αποτυπώνεται στη μεγάλη ζήτηση των ειδών απολύμανσης. Σταθερή χαρακτήρισε μέχρι στιγμής την κατάσταση στη Σκιάθο, ενώ προσέθεσε ότι ο κόσμος αγοράζει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους συνηθισμένους ρυθμούς, με μόνη εξαίρεση τη μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται στα αντισηπτικά και τα απολυμαντικά, το οινόπνευμα και άλλα συναφή είδη, που έχουν την τιμητική τους.

Είναι προφανές ότι έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η καθημερινότητα των επαγγελματιών, με τον ζαχαροπλάστη Στέφανο Καϊσαρλή να αναφέρει από την πλευρά του ότι «μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε τον κόσμο να θορυβείται. Επικρατούν ανησυχία, προβληματισμός, αλλά δεν υπάρχει πανικός. Εάν επιδεινωθεί η κατάσταση και εξαπλωθεί περισσότερο ο κορονοϊός, τότε θα επηρεάσει όλο τον κόσμο. Σίγουρα θα επηρεαστεί και η δουλειά και η καθημερινότητά μας και ό,τι έχει σχέση με το φαγητό» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου