ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη κίνηση στα καταστήματα ειδών διατροφής στον Βόλο

αυξημένη-κίνηση-στα-καταστήματα-ειδώ-187947

Αυξημένη κίνηση σημειώνεται στα καταστήματα ειδών διατροφής και ποτών λόγω των ημερών και της αποκριάτικης περιόδου, που ευνοεί τις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις. Τονωτική ένεση ήταν για μια ακόμη φορά η Τσικνοπέμπτη, αλλά και γενικότερη εικόνα της εορταστικής περιόδου, όπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επαγγελματίες της περιοχής.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει ο Πρόδρομος Χριστοφορίδης, ιδιοκτήτης μάρκετ, ο οποίος ανέφερε ότι παρατηρείται πιο ζωηρή κίνηση λόγω των ημερών, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται τα αναγκαία για το αποκριάτικο τραπέζι. Τυροκομικά, αλλαντικά και λουκάνικα, ποτά και αναψυκτικά έχουν την τιμητική τους, και παρά το γεγονός ότι οι ποσότητες που προμηθεύονται οι καταναλωτές είναι μικρότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα ή παλαιότερα χρόνια, εντούτοις «η εικόνα είναι ενθαρρυντική για τις επόμενες μέρες», υπογράμμισε.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται, στο μεταξύ, και στα κρεοπωλεία, με τον Τρύφωνα Κόγια, γραμματέα του Συλλόγου Κρεοπωλών Βόλου να υπογραμμίζει ότι «οι καταναλωτές προτιμούν τα κρεοπωλεία της γειτονιάς, απ’ όπου προμηθεύονται κρέας, τηρώντας το έθιμο των ημερών». Ο ίδιος επαγγελματίας αναφέρει ότι το χοιρινό και το αρνί, τα λουκάνικα και ότι προορίζεται για ψήσιμο έχουν την τιμητική τους,για να προσθέσει ότι «οι Απόκριες αποτελούν τονωτική ένεση για τα κρεοπωλεία, καθώς οι μεγαλύτεροι αλλά και οι νεότεροι σε ηλικία, τηρούν τα πατροπαράδοτα».

Συγκρατημένος εμφανίζεται, αντίστροφα, ο πρόεδρος των αρτοποιών Κωνσταντίνος Τσουράπας, ο οποίος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν έχουμε δει ακόμη κάτι ιδιαίτερο σε επίπεδο κίνησης, ούτε αγοράζουν περισσότερο ψωμί οι καταναλωτές. Περιορίζονται μόνο στα απολύτως αναγκαία», είπε. Αναφερόμενος στην εικόνα των γιορτινών ημερών υπογράμμισε ότι είναι κατώτερη των προσδοκιών των αρτοποιών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα σημειωθεί μεγαλύτερη κίνηση την Καθαρά Δευτέρα, «εφόσον βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες, που επηρεάζουν την ψυχολογία των καταναλωτών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η εικόνα των καταστημάτων, ωστόσο, δεν δείχνει να επηρεάζεται ιδιαίτερα από την Αποκριάτικη περίοδοκαι παρά το γεγονός ότι οι χειμερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Μαρτίου, βρίσκονται στην τελική ευθεία, η κίνηση παραμένει υποτονική. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Απόστολος Οντόπουλος, επισημαίνει ότι επικρατεί προβληματισμός και η πλειοψηφία των εμπόρων κάνουν λόγο για κίνηση κατώτερη των αρχικών προσδοκιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου