ΤΟΠΙΚΑ

“Πλήρωσε” την καλή του πρόθεση

πλήρωσε-την-καλή-του-πρόθεση-165978

Με την καλή του πρόθεση έμεινε χθες ο ιδιοκτήτης του παραδοσιακού καφενείου «Μουριές» στην πλατεία Ελευθερίας, Λάμπρος Μακρής.

Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης βρέθηκε στις 11.30 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας όπου κατασκεύαζε μία πρόχειρη περίφραξη στο σιντριβάνι για αποφυγή ατυχημάτων παιδιών, στο Αστυνομικό Τμήμα του Βόλου να δίνει εξηγήσεις.

Επειδή το σιντριβάνι είναι άδειο από νερό, ενώ έχει βάθος ακόμη και 50 πόντους σε ορισμένα σημεία του, ο κ. Μακρής πήρε την πρωτοβουλία να δέσει σιδερόβεργες ώστε να στήσει μία αυτοσχέδια περίφραξη και να αποτρέπεται το παιχνίδι των παιδιών στο σιντριβάνι.

Ωστόσο αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου που περιπολούσε, αντιλήφθηκε τις εργασίες του και του ζήτησε να του υποδείξει άδεια. Ο κ. Μακρής δεν είχε και έτσι προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο ηλικιωμένος έμεινε στο Τμήμα από τις 11.30 το πρωί έως και τη 1.40 το μεσημέρι προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία του και οι λόγοι των εργασιών.

Τελικώς αφέθηκε ελεύθερος με την προϋπόθεση ότι θα αποκαταστήσει το σιντριβάνι στην αρχική του μορφή καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να κατηγορηθεί για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, αφού αυτό προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Πάντως ο κ. Μακρής προχώρησε προχθές και στον καθαρισμό του σιντριβανιού πληρώνοντας καθαρίστρια, η οποία περισυνέλεξε οχτώ σακούλες απορρίμματα. Δυστυχώς η δημοτική αρχή Βόλου έχει αφήσει την κεντρική πλατεία της πόλης πλήρως εγκαταλειμμένη.

Κ.Μ.

Σχετικά άρθρα: Το σιντριβάνι της ντροπής στην πλατεία Ελευθερίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου