ΤΟΠΙΚΑ

Εργασιακός μεσαίωνας στο Νοσοκομείο

εργασιακός-μεσαίωνας-στο-νοσοκομείο-166008

Τρεις μήνες έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος οι εργαζόμενοι στη φύλαξη του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου.

Μάιος μήνας μπήκε, Ιούνιος μήνας βγήκε, ο Ιούλιος πέρασε με τη σειρά του και πλέον τρέχει ο Αύγουστος και οι έντεκα εργαζόμενοι στο Αχιλλοπούλειο δεν κάνουν λόγο για άδειες.

Οι δεσμεύσεις της εταιρείας για πληρωμή πέφτουν όλες στο κενό, η μία μετά την άλλη. Καθώς ολοκληρώνεται η τελευταία τρίμηνη παράταση, οι εργαζόμενοι τελούν υπό καθεστώς πανικού αλλά και απελπισίας.

Στο Νοσοκομείο Βόλου καλύπτουν πάγια και διαρκή καθήκοντα. Οι βάρδιες τους είναι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ η νυχτερινή βάρδια ολοκληρώνεται στις 7 το πρωί.

Τυπικοί στα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν αν και απλήρωτοι επί τρίμηνο, χωρίς άδειες και βέβαια ούτε επιδόματα αδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, οι τρίμηνες ανανεώσεις στις συμβάσεις της εταιρείας τρέχουν εδώ και 1,5 σχεδόν χρόνο.

Ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στο διάστημα που μεσολάβησε δεν ολοκληρώθηκε και γι’ αυτό η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανανεώνει κάθε τρίμηνο τις συμβάσεις με την εταιρεία μέχρι να αναδειχτεί μειοδότης.

Οι εργαζόμενοι δουλεύουν στην επίμαχη εταιρεία εδώ και 2,5 χρόνια. Ολο αυτό το διάστημα βλέπουν συνεχώς τον όγκο της δουλειάς τους να αυξάνεται όμως τα χρήματα παραμένουν ίδια και οι συμβάσεις άγνωστες.

Ο εργασιακός Μεσαίωνας στη φύλαξη του Νοσοκομείου δεν έχει έλεος. Οι εργαζόμενοι φοβούνται ακόμη και να ζητήσουν να δουν τις συμβάσεις τους καθώς δεν γνωρίζουν πως ακριβώς απασχολούνται.

Καθημερινά ωστόσο οι security εκτελούν τα καθήκοντά τους αδιαλείπτως με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο ενώ επιφορτίζονται και με νέα καθήκοντα εργασίας.

Η secyrity είναι παντού στο Νοσοκομείο. Εξω από τα Επείγοντα Περιστατικά και στις Κλινικές, ώστε οι γιατροί να πραγματοποιούν απρόσκοπτα το έργο τους, πίσω από τα παιδιά των συνοδών, κοντά πάντα με όλα τα περιστατικά, όπως τα ψυχιατρικά, της τοξικομανίας κ.α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου