ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή τα πρόστιμα για παραβάσεις Κ.Ο.Κ

βροχή-τα-πρόστιμα-για-παραβάσεις-κ-ο-κ-165114

Εκατοντάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας βεβαίωσαν τα συνεργεία της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας προχθές στο πλαίσιο ελέγχων για την αναβάθμιση οδικής ασφάλειας, την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση τόσο των οχημάτων όσο και των πολιτών σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συνολικά ελέγχθηκαν 1.415 άτομα, προσήχθησαν στα κατά τόπους αστυνομικά Τμήμα 50 άτομα, συνελήφθησαν δεκατρείς οδηγοί, ενώ βεβαιώθηκαν 530 παραβάσεις.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, από τους δεκατρείς συλληφθέντες οι έντεκα ήταν ημεδαποί και οι δύο αλλοδαποί. Στην πλειοψηφία τους οι συλληφθέντες κατηγορήθηκαν για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Οι δύο αλλοδαποί κατηγορήθηκαν στη μία περίπτωση για μέθη και στη δεύτερη για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και η μη χρήση του προστατευτικού κράνους ήταν οι κύριες παραβάσεις των οδηγών οχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 530 βεβαιωθείσες παραβάσεις οι 99 αφορούσαν στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και οι 57 στη μη χρήση του προστατευτικού κράνους.

Αναλυτικά οι υπόλοιπες παραβάσεις αφορούσαν οι τέσσερις στη χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 29 στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 30 στη στέρηση άδειας οδήγησης, οι 33 στη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, οι δύο στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη οι δεκατρείς σε παραβάσεις ΚΤΕΟ και οι 265 λοιπές παραβάσεις.

Συνολικά ελέγχθηκαν 1.415 άτομα εκ των οποίων οι 1.181 ήταν ημεδαποί και οι 234 αλλοδαποί καθώς και 1.227 οχήματα.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τροχαίας και της Τάξης της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας. Οι δράσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου