ΤΟΠΙΚΑ

Ποδαρικό με κινητοποιήσεις για τα συνδικάτα που αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό

ποδαρικό-με-κινητοποιήσεις-για-τα-συν-165011

«Ποδαρικό» με απεργιακές κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα του Βόλου. Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου συγκαλείται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να συζητήσει για το νέο ασφαλιστικό και να ληφθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ χθες η ΔΑΣ – ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της ζητά άμεση σύγκληση της διοίκησης για να ληφθεί απόφαση απεργιών.

Οπως τόνισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος η πρόταση που κατατέθηκε ήδη στους πολιτικούς αρχηγούς και τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους με τις όποιες αλλαγές ζητήσουν οι δανειστές, είναι απαράδεκτη καθώς παράγει για μία ακόμη φορά συνταξιούχους δύο και τριών ταχυτήτων αφενός και αφετέρου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται σύμφωνα με τους κυβερνώντες ότι θα λύσει. Για τα συνδικάτα -σύμφωνα με τον κ. Παπαδημόπουλο- είναι κόκκινη γραμμή οποιαδήποτε μείωση συντάξεων, αλλά και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που τινάζει ουσιαστικά στον αέρα τον προγραμματισμό χιλιάδων εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση κρύβει την πραγματικότητα η οποία είναι ότι από τη στιγμή που το σύνολο των συνταξιούχων μαζί με τους ανέργους υπερβαίνουν τον αριθμό των εργαζομένων, τότε το ασφαλιστικό δεν αντιμετωπίζεται. Δεν αντιμετωπίζεται αν δεν μπει στην καρδιά, που είναι η παραγωγή και η εργασία, δηλαδή η απασχόληση. Ολα τα άλλα είναι περικοπές και φτιασιδώματα επικοινωνιακά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΒ.

Πρόταση της ΔΑΣ για απεργία

Στην πρόταση εξάλλου που κατέθεσε η ΔΑΣ – ΠΑΜΕ για την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης την κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή και την οποία υπογράφουν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στη Διοίκηση του ΕΚΒ Βλαχούτσος Κώστας, Μαμουρέλης Βάιος, Στεργίου Κώστας, Τασολάμπρου Τασούλα, Τσελεπής Λάζαρος και Τσιτσιρίκης Παναγιώτης, τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Συνάδελφοι, η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία από την κυβέρνηση. Το προετοιμαζόμενο νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση μειώνει και άλλο τις ήδη πενιχρές συντάξεις, αναπροσαρμόζει προς το χειρότερο τον υπολογισμό των συντάξεων και γενικά έρχεται να περικόψει τα εναπομείναντα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης το συνδικαλιστικό κίνημα απαιτείται να απαντήσει αγωνιστικά. Ηδη δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία, σε όλη την Ελλάδα, έχουν πάρει αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση.Γι’ αυτό καλούμε σε άμεση συνεδρίαση τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, για να πάρουμε απόφαση για απεργιακή αγωνιστική κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου