ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε ο τρίτος αλβανικός σύλλογος

εγκαινιάστηκε-ο-τρίτος-αλβανικός-σύλ-160924

Τα εγκαίνια του νεοσύστατου αλβανικού συλλόγου «Για την πρόοδο» πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στα γραφεία του συλλόγου (οδό Π. Μελά 34). Σκοπός του συλλόγου είναι η εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά από 7 – 14 χρονών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και δεν μιλούν τη μητρική τους γλώσσα.

Τα μαθήματα της αλβανικής γλώσσας θα γίνονται κάθε Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, αρχικά στα γραφεία του συλλόγου και μετέπειτα σε αίθουσα που θα παραχωρηθεί από τον Δήμο Βόλου, μετά από σχετικό αίτημα του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του αλβανικού συλλόγου «Για την Πρόοδο» κ. Ασίμ Κούκα, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με τη δημιουργία του συγκεκριμένου συλλόγου. Θέλαμε εδώ και πολύ καιρό να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του και τώρα επιτέλους τα καταφέραμε. Τα παιδιά πλέον των Αλβανών μεταναστών από όλη τη Μαγνησία θα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα. Αποφασίσαμε να κάνουμε το σύλλογο μετά από παραδείγματα παιδιών που πήγαν στην Αλβανία και δεν μπορούσαν να μιλήσουν την αλβανική γλώσσα», τόνισε ο κ. Κούκα.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 58 εγγραφές παιδιών, ενώ εγγραφές θα πραγματοποιούνται και κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Υπεύθυνος καθηγητής διδασκαλίας της αλβανικής γλώσσας θα είναι ο κ. Μπουγιάρ Ράμπο, ο οποίος δήλωσε: «Πραγματικά είμαι πολύ συγκινημένος με τη δημιουργία του συγκεκριμένου συλλόγου. Μετά από πολλά χρόνια θα ξαναγυρίσω στα θρανία, με την διαφορά ότι τώρα θα διδάσκω εγώ», τόνισε ο κ. Μπουγιάρ Ράμπο.

Αθηνά Τσιργή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου