ΤΟΠΙΚΑ

Εντατικούς ελέγχους ξεκινά από σήμερα η Δημοτική Αστυνομία στο Βόλο

εντατικούς-ελέγχους-ξεκινά-από-σήμερ-156769

Εντατικούς ελέγχους ξεκινά από σήμερα η Δημοτική Αστυνομία στο κέντρο του Βόλου για την τήρηση των κυκλοφοριακών μέτρων. Τα μέτρα είχαν «ξεχειλώσει» κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, οπότε και η δημοτική αστυνομία είχε μπει στον «πάγο» λόγω γιορτών.

Από σήμερα, οι δημοτικοί αστυνομικοί επιστρέφουν στους δρόμους. Θα ξεκινήσουν και πάλι συστηματικοί έλεγχοι για την αποτροπή της στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους όπου απαγορεύεται η στάση και στάθμευση, σε λεωφορειολωρίδες, σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια.

Παράλληλα έλεγχοι θα γίνονται και στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, όπου οι πολίτες μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους, το μέγιστο για δύο ώρες και εφόσον έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα- ξυστό από περίπτερα και καταστήματα με το ειδικό σήμα: «Εδώ πωλούνται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης». Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός ξύνει στην επιφάνειά της τα στοιχεία που δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος). Η κάρτα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να είναι ορατό από τους δημοτικούς αστυνόμους.

Το χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου ο οδηγός θα μπορεί να σταθμεύσει το όχημά του σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης και να απομακρυνθεί και να προμηθευτεί την κάρτα είναι τα πρώτα 10 λεπτά, τα οποία θα είναι δωρεάν, εφόσον στο Ι.Χ. είναι αναμμένα τα «αλάρμ» του αυτοκινήτου. Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης κατά τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ είναι 2 ώρες.

Ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια χρέωσης, 0,50 ευρώ τη μία ώρα, ενώ απαγορεύεται η ανανέωση του 2ωρου χρόνου στάθμευσης με νέα κάρτα.

Σημειώνεται ότι σε Δημητριάδος, Ιάσονος, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη απαγορεύεται η στάση και στάθμευση αυτοκινήτων. Η ολιγόλεπτη στάση επιτρέπεται μόνο στις ειδικές εσοχές που έχουν διαμορφωθεί. Απαγορεύεται ρητά ακόμη και η στάση στις λεωφορειολωρίδες σε Ιάσονος και Δημητριάδος.

Επίσης, σημειώνεται ότι στο δακτύλιο στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο τμήμα της που περιβάλλεται από τις οδούς από Γαλλίας έως Ιάσονος και από Φιλελλήνων έως Κοραή ισχύει συγκεκριμένο ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων που θα γίνεται καθημερινά από τις 7:30 έως τις 10:30 το πρωί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου