ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική εξόρμηση στο Βόλο από τις συνταξιουχικές οργανώσεις

ενημερωτική-εξόρμηση-στο-βόλο-από-τις-156791

Ενημερωτική εξόρμηση στο κέντρο της πόλης για το ασφαλιστικό και τις δυσμενείς επιπτώσεις που περιλαμβάνονται στην κυβερνητική πρόταση προγραμματίζουν την ερχόμενη Τρίτη οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας

Το ραντεβού για τους συνταξιούχους έχει κλειστεί στο Ηρώο στην παραλία και από τις 10 το πρωί, θα ξεκινήσει η ενημερωτική εξόρμηση μέσα στην πόλη.

Η εξόρμηση αυτή όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας έρχεται ως απάντηση στην «κυβερνητική προπαγάνδας ότι δε θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις, ότι ακόμα και αν γίνουν, αυτές θα περιοριστούν στις επικουρικές, πως το νέο σύστημα που ετοιμάζεται, θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη και θα παραμερίζει τις στρεβλώσεις και πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δίνει τη μάχη υπέρ των ασφαλισμένων, για ένα «βιώσιμο σύστημα»!

«Ολα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, αλλά έχουν στόχο να παραπληροφορήσουν και να εξαπατήσουν τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου η κυβέρνηση να αποσπάσει την ανοχή τους μπροστά στις προδιαγεγραμμένες νέες ανατροπές», σημειώνει ο κ. Ρούσσας, υποστηρίζοντας ότι: «ακόμα και αν δεν επιβληθούν πρόσθετες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, για το συνταξιούχο που έχει πληρώσει ξεχωριστές εισφορές για κύρια και επικουρική και έχει σήμερα ένα εισόδημα πετσοκομμένο ήδη κατά 35% έως 50%, είναι αδιάφορο αν η νέα μείωση επιβληθεί μόνο στις επικουρικές, αφού σε κάθε περίπτωση θα του αφαιρεθεί εισόδημα. Επίσης αναφέρει ότι έρχονται νέες μειώσεις για τους ήδη συνταξιούχους, αλλά και αυτούς που θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2016, καθώς πρόκειται για αποφάσεις που έχουν δρομολογηθεί και ψηφιστεί μέσα στο περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις συνταξιουχικές οργανώσεις του Βόλου στο 2016, τουλάχιστον 60.000 χαμηλοσυνταξιούχοι (το 20% των δικαιούχων) θα χάσουν το ΕΚΑΣ. Τα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2019 που θα καταργηθεί οριστικά, θα ακολουθήσουν άλλοι 300.000 συνταξιούχοι.

Η κατώτερη κύρια σύνταξη αυτών που θα υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μέσα στο νέο έτος θα είναι μειωμένη κατά 20%, από τα 486 ευρώ στα 392 ευρώ, ενώ όλες οι κατώτερες συντάξεις και οι νέες μειωμένες θα είναι «παγωμένες» τουλάχιστον μέχρι το 2021. Επίσης, κανένας νέος συνταξιούχος δε θα λαμβάνει το λεγόμενο «προνοιακό τμήμα» της σύνταξης, αλλά μόνο αυτό που αναλογεί στις εισφορές του, αν δεν έχει συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του, ενώ οι νέοι συνταξιούχοι του 2016, όπως και οι παλιοί, θα επιβαρυνθούν με την πρόσθετη κράτηση του 6% για τον κλάδο Υγείας (από 4% που ήταν στην κύρια σύνταξη) και την κράτηση του 6% στις επικουρικές.

Τέλος, καταργείται ξανά η χορήγηση της πενιχρής σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες, ενώ οι συνταξιούχοι που θα βγούνε με καθεστώς «πρόωρης» συνταξιοδότησης, θα επιβαρυνθούν με μείωση της σύνταξής τους κατά 10%, πέραν της ετήσιας μείωσης κατά 6% που ήδη τους επιβάλλεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου