ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Κάτω Ξενιάς

πανηγυρίζει-η-μονή-κάτω-ξενιάς-155784

Πολλοί πιστοί αναμένεται να συρρεύσουν στην παλαιά Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, επίκεντρο του εορτασμού της Απόδοσης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που θα εορτασθεί αύριο Σάββατο 23 Αυγούστου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πανήγυρη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στην οποία συμμετέχει πλήθος κόσμου.

Σήμερα, Παρασκευή 22 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί στον υπαίθριο χώρο της παλαιάς Μονής ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Αύριο, Σάββατο 23 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Την Ιερά πανήγυρη θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωακείμ, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.

Την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίζουν, επίσης οι κάτωθι ναοί:

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου, Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος και Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου, σήμερα, παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος, σήμερα παραμονή της εορτής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής, σήμερα, παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Βασιλείου Ακριβοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου