ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνικό δίχτυ αλληλεγγύης για 200 άτομα στην Αγριά

κοινωνικό-δίχτυ-αλληλεγγύης-για-200-άτομ-154369

Από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Περιοχής Ψυγείων

Περισσότερα από 200 άτομα αγκαλιάζει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Περιοχής Ψυγείων Αγριάς, μέσω της τράπεζας αίματος, ρούχων και τροφίμων που έχει δημιουργήσει.

Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 200 φιάλες αίμα, καλύπτοντας τις ανάγκες των μελών του δραστήριου Συλλόγου, των κατοίκων της Αγριάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής, κατ’ επέκταση.

Στόχος της εθελοντικής αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου, 5-7 μ.μ., μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό στην Αγριά, είναι η ενίσχυση των αποθεμάτων της τράπεζας αίματος, η οποία καλύπτει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Στο πλαίσιο αυτό καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να συστρατευτούν και άλλοι σύλλογοι της περιοχής, για το κοινό καλό, προκειμένου να ενισχυθούν μακροπρόθεσμα οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας με τη συνδρομή και των μαθητών του Λυκείου.

«Θα πραγματοποιήσουμε ενημερωτικές δράσεις, στα σχολεία, με τη συνδρομή γιατρού, προκειμένου να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία» όπως υπογράμμισε ο Ιδομενέας Κασσαβέτης, πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Περιοχής Ψυγείων Αγριάς, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Παράλληλα καλύπτονται οι ανάγκες 35 άπορων οικογενειών με τρόφιμα, τόσο στην Αγριά όσο και στην ευρύτερη περιοχή και 100 και πλέον ατόμων με ρούχα, τα οποία προσφέρουν καθημερινά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, για την κάλυψη των αναγκών των απόρων της περιοχής μας.

Το μήνυμα που εξάγεται από τις παραπάνω δράσεις είναι «προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας ό,τι μπορούμε, είμαστε παρόντες στα προβλήματα του κόσμου, συνεργαζόμαστε με όποιον θέλει και μπορεί να βοηθήσει για ένα καλύτερο αύριο της κοινωνίας που ζούμε.

Προσπαθούμε κι εμείς να βάλουμε ένα λιθαράκι σε κάτι καλύτερο για αυτό τον τόπο κι αυτό τον κόσμο» όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου