ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτό ξανά το κυλικείο στα Δικαστήρια μετά από σχεδόν μία δεκαετία

ανοιχτό-ξανά-το-κυλικείο-στα-δικαστήρ-150722

Ο γνωστός, με 30ετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης, Σάκης Καλλιός πίσω από την μπάρα

Μετά από σχεδόν μία δεκαετία άνοιξε ξανά, την περασμένη Παρασκευή, η πόρτα του κυλικείου στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου. Για την εκμίσθωση του χώρου έγινε διαγωνισμός και το κυλικείο παραχωρήθηκε για την επόμενη δεκαετία σε έναν γνωστό, με 30ετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης, επαγγελματία.

Πρόκειται για τον Σάκη Καλλιό, ιδιοκτήτη του Ελξις μπαρ στην Ιωλκού και του καφέ Ενάλιον στα Καλά Νερά, ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή δέχεται παραγγελίες για καφεδάκι και πρωινό από δικαστικούς υπάλληλους και ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελείς, που υπηρετούν τη Θέμιδα, στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

Επί σειρά ετών, το κυλικείο των δικαστηρίων παρέμενε κλειστό. Ενας χώρος ο οποίος παλιότερα αποτελούσε σημείο συνάντησης για δικηγόρους, λειτουργούς της Δικαιοσύνης και όχι μόνο, οι οποίοι συζητούσαν και απολάμβαναν ολιγόλεπτο διάλειμμα μεταξύ υποθέσεων, σταμάτησε ξαφνικά να λειτουργεί.

Μέχρι προσφάτως, οπότε και έγινε διαγωνισμός για την εκμίσθωση του χώρου. Ο κ. Καλλιός προχώρησε σε ριζική ανακαίνιση του κυλικείου, από το πάτωμα μέχρι τον εξοπλισμό. Ακόμη και ο ηλεκτρολογικός πίνακας άλλαξε.

Το κυλικείο πληροί πλέον όλους τους όρους υγιεινής και ασφάλειας και προσφέρει καφέ, χυμό, αναψυκτικό, νερό, τυρόπιτα, κουλούρι και σάντουιτς. Ανοίγει το πρωί στις 7 και παραμένει ανοιχτό έως τις 4 το απόγευμα.

«Περιμένουμε τη στήριξη των δικαστικών υπαλλήλων», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Καλλιός, ο οποίος διαθέτει εμπειρία 30 ετών στον χώρο της εστίασης.

Για τον ίδιο, η δραστηριοποίηση στο κυλικείο των Δικαστηρίων αποτέλεσε μία εναλλακτική, δεδομένης της κρίσης που αντιμετωπίζει ο χώρος της εστίασης τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι το τελευταίο μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής και της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης μετά τις 12 το μεσημέρι ήταν ένα ακόμη χτύπημα, που είχε δεχθεί ο χώρος της εστίασης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου