ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος: «Θα συγχωνευθεί το Διοικ.Πρωτοδικείο Βόλου υπό το Διοικ.Πρωτοδικείο Λάρισας;»

μεϊκόπουλος-θα-συγχωνευθεί-το-διοικ-168617

Να απαντήσει επίσημα για το αν υπάρχει σχεδιασμός για «Καλλικράτη» στη Διοικητική Δικαιοσύνη, με βάση τον οποίο θα υπάρχει ένα μόνο Διοικητικό Πρωτοδικείο ανά Διοικητική Περιφέρεια και από τις συγχωνεύσεις θα εξαιρεθούν μόνο όσα Διοικητικά Πρωτοδικεία κριθούν λειτουργικά, κάλεσε με Ερώτησή του τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

«Σε μία πιθανή υλοποίηση του ανωτέρου σχεδιασμού, τα Διοικητικά Πρωτοδικεία της Θεσσαλίας θα συγχωνευθούν υπό το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Λάρισας, σενάριο εξαιρετικά επιβαρυντικό για το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου σήμερα κρίνεται απολύτως λειτουργικό, με τετραψήφιο αριθμό νέων υποθέσεων, τετραψήφιο αριθμό υποθέσεων που εκδικάζονται, ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης, επαρκή στελέχωση σε δικαστικό και υπαλληλικό προσωπικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, το τελευταίο χρονικό διάστημα, Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων ανά την Ελλάδα, λαμβάνουν προσκλήσεις από μία άτυπη «ομάδα εργασίας» υπό το ΣτΕ ώστε να συμμετέχουν σε ένα διάλογο για τα ζητήματα της Διοικητικής Δικαιοσύνης. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, εξέδωσε στις 02/02/2022 Ανακοίνωση με αφορμή το θέμα, στην οποία επισημαίνουν ότι ο εν λόγω διάλογος δεν έχει καμία νομιμοποίηση, είναι «προσχηματικός και ικανοποιεί μόνο επικοινωνιακές ανάγκες».

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως το μόνο καθ’ ύλην αρμόδιο, οφείλει να ενημερώσει τη δικαστηριακή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες αν υπάρχει τελικά σχέδιο αναδιάρθρωσης της Διοικητικής Δικαιοσύνης στη χώρα, αν αυτό περιλαμβάνει συγχωνεύσεις Διοικητικών Πρωτοδικείων και με ποια κριτήρια, αλλά και ποιο το μέλλον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου», σημείωσε ο Βουλευτής, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει άμεσα απαντήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου