ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχείς διακοπές ρεύματος στη Συκή

συνεχείς-διακοπές-ρεύματος-στη-συκή-147603

Σοβαρά προβλήματα στη συνεχή ηλεκτροδότηση φαίνεται πως αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Συκή στο Νότιο Πήλιο.

Ο τέως δήμαρχος Αφετών Γιαν. Βαούτης, κάτοικος Συκής, με παρεμβάσεις του προς τη ΔΕΗ και το δήμο Ν. Πηλίου, ζητά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και επιτέλους η περιοχή να έχει αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση.

«Ρίχνει λίγο χιόνι, κόβεται τα ρεύμα. Φυσάει αέρας, κόβεται το ρεύμα. Εκδηλώνεται μικρή φωτιά στην περιοχή, καίγεται στύλος και κόβεται το ρεύμα. Είναι ντροπή για την Πολιτεία και για κάθε αρμόδιο φορέα να υπάρχει αυτή η κατάσταση στη Συκή το 2016. Να ενδιαφερθεί η Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου, να μην έχει τη Συκή στο περιθώριο», τονίζει στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο κ. Βαούτης και τονίζει πως και το 2015 είχε αναφέρει τα προβλήματα στη Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου αλλά δεν έγινε τίποτα…

«Σας στέλνω το γράμμα μου αυτό και παρακαλώ θερμά να δείξετε λίγη προσοχή στα παρακάτω γραφόμενά μου, ανέφερε προς το δήμαρχο Ν. Φορτούνα και τον αντιδήμαρχο Ε. Ντόβα ο κ. Βαούτης και συμπλήρωνε:

Προ-ετών ίσως και πριν το 1980- η Δ.Ε.Η, για καλύτερη επίβλεψη και εποπτεία του δικτύου της, έκανε μετατόπιση των στύλων από το ΔΕΛΤΑ περίπου, μέχρι το χωριό μας, από τις δασωμένες και χέρσες εκτάσεις, κατά μήκος του δημόσιου δρόμου. Η κατάσταση όμως του δικτύου, αντί να καλυτερεύσει , χειροτέρευσε. Συχνά και αδιαλείπτως στη Συκή έχουμε διακοπή ρεύματος.

Κατά τη θητεία μου ως δήμαρχος (και πριν, που υπηρετούσα ως υπάλληλος στην κοινότητα) παρά τις προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες μου και τις παραστάσεις μου στη Δ.Ε.Η. για τις απαράδεκτες αυτές διακοπές του ρεύματος, καμία βελτίωση μέχρι σήμερα δεν επιτεύχθηκε. Τους θερινούς μήνες κάνει ζέστη στο Λαύκο, στη Συκή δεν έχουμε ρεύμα. Εχει αέρα στη Μακρινίτσα, στη Συκή έχουμε διακοπή ρεύματος. Χιονίζει στο Νεοχώρι, στη Συκή έχουμε διακοπή ρεύματος. Βρέχει στη Ζαγορά, στη Συκή έχουμε διακοπή ρεύματος.

Οπως αντιλαμβάνεστε και εσείς, η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Δεν γνωρίζω αν οι τοπικοί παράγοντες σας έχουν ενημερώσει σχετικά, όμως, δεν υπερβάλλω καθόλου και αυτά συμβαίνουν. Ερχονται τεχνικοί, έρχονται συνεργεία, όμως λύση για το πρόβλημα δεν βρίσκουν. Κάθε τρεις και λίγο διακοπές. Ζητώ την παρέμβασή σας για να μην ξανανιώσουμε σκοτάδι».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου