ΤΟΠΙΚΑ

Αντικατάσταση αντιδημάρχου στο Ν. Πήλιο

αντικατάσταση-αντιδημάρχου-στο-ν-πήλ-147579

Εγινε αποδεκτή η παραίτηση του Δημ. Φαλκή

Σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Τρικέρων, προχώρησε ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Νικ. Φορτούνας κάνοντας αποδεκτή την παραίτηση του κ. Δημ. Φαλκή και ορίζοντας στη θέση του τον κ. Λεων. Χαμονικολάου.

Ειδικότερα, μετά την από 26/11/2015 αίτηση παραίτησης του αντιδημάρχου Δημητρίου Φαλκή, ο δήμαρχος δέχτηκε την παραίτηση του Δημητρίου Φαλκή από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου. Ορίζει ως αντιδήμαρχο Δ.Ε. Τρικέρων του Δήμου Νοτίου Πηλίου τον Χαμονικολάου Λεωνίδα του Κωνσταντίνου, με θητεία έως 31/12/2016, μεταβιβάζοντας σε αυτόν συγκεκριμένες αρμοδιότητες του, όπως παρακάτω:

Α. Πολιτισμού, αθλητισμού, απασχόλησης και νεολαίας και ιδίως:

-Τις αρμοδιότητες του πολιτισμού και του αθλητισμού στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως τα οριζόμενα στο άρθρο 75 περίπτωση στ’ του ν. 3463/06 και τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή κυρώσεων, την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

-Τη Συμβουλευτική Αγωγή και Δράσεις Νεολαίας, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, των θεμάτων Νεολαίας, το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, τη χορήγηση της χρήσης – διάθεσης των αιθουσών και χώρων του Δήμου για Πολιτιστικές και Κοινωνικές εκδηλώσεις.

Β. Θεμάτων Αλιείας και Λιμενικών έργων και Λιμενικής Πολιτικής.

Γ. Κατά τόπο τις αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα Τρικέρων:

α) Εχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.

β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.

γ) Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.

δ) Υπογράφει, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας Τρικέρων. ε) Προβαίνει στην έκδοση πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των δημοτών, καθώς και τις βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας, στα διοικητικά του όρια, του πρώην Δήμου Τρικέρων.

στ)Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

ζ)Την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών για θέματα της δημοτικής ενότητας Τρικέρων. ή )Την Εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των εντός των καταργούμενων ΟΤΑ υλικών και περιουσιακών στοιχείων.

θ)Την τέλεση των πολιτικών γάμων. ι)την εποπτεία των θεμάτων ύδρευσης και συγκεκριμένα : Τη συντήρηση και διαχείριση των συστημάτων ύδρευσης και άρδευσης – Των αντλιοστασίων – Της συντήρησης και διαχείρισης της αποχέτευσης και των βιολογικών καθαρισμών.

Για τις ανωτέρω αρμοδιότητες εξουσιοδοτείται για τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίμων, την επικύρωση αντιγράφων εγγράφων και να βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου