ΤΟΠΙΚΑ

Αδιάκοπη η απαξίωση του ΕΣΥ

αδιάκοπη-η-απαξίωση-του-εσυ-147472

ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Η υποστελέχωση σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση και πλέον με το πάγωμα προσλήψεων μονίμου προσωπικού, εξακολουθούν να απαξιώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διαπίστωσαν για μια ακόμη φορά οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Μαγνησίας στη συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Νοσοκομείο Βόλου.
«Η λειτουργία κλινικών και στο Νοσοκομείο Βόλου, στηρίζεται σε Επικουρικούς γιατρούς και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα προκύψουν καίρια ζητήματα λειτουργίας ή αναστολής του καθώς είναι γνωστό ότι παρατάθηκε έως 31 Δεκεμβρίου 2016, η 33/2006 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο.

Πρόκειται για ένα ανήθικο παιχνίδι, όχι μόνο σε βάρος των γιατρών που δεν υπάρχει περίπτωση να διοριστούν μόνιμα αλλά και για την κοινωνία που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας συνεχώς απαξιώνεται», τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας, μεταφέροντας τις αποφάσεις της Συνέλευσης για νέες κινητοποιήσεις και τη συστράτευση με άλλους φορείς για την ενίσχυση του αγωνιστικού μετώπου.

«Μιλούν για αυξημένα κονδύλια εφημεριών για το 2016, αλλά κωφεύουν στις επισημάνσεις τακτοποίησης οικονομικών εκκρεμοτήτων με εφημερίες του 2015. Για παράδειγμα γιατροί οι οποίοι είναι αποσπασμένοι στο Νοσοκομείο Βόλου από Κέντρα Υγείας του νομού ή Περιφερειακά Ιατρεία, έχουν λαμβάνειν εφημερίες 3-6 μήνες καθώς η προηγούμενη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ αδιαφορούσε στις οχλήσεις τους και οι εφημερίες παραμένουν απλήρωτες.

Απλήρωτοι είναι από το Μάρτιο και οι ειδικευόμενοι για τις εφημερίες, ενώ για τις εφημερίες των Νοσοκομειακών, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη καθώς θεωρούμε παράνομη την παρακράτηση ποσών από τις εφημερίες μας, ποσοστού 10% περίπου μεσοσταθμικά».

Ο κ. Χαυτούρας τόνισε επίσης ότι υποστελέχωση αντιμετωπίζουν και άλλοι τομείς του Νοσοκομείου Βόλου όπως οι τραπεζοκόμοι αλλά και οι εργαζόμενοι στα πλυντήρια – σιδερωτήρια. «Από είκοσι άτομα που υπήρχαν στο τμήμα σιδερώματος κλινοσκεπασμάτων κ.α., έχει μείνει ένα και βρίσκεται σε απόγνωση. Δυστυχώς η κατάσταση είναι δύσκολη και στα πλυντήρια, στους τραπεζοκόμους κ.α. Η κάλυψη κενών θέσεων είναι μηδενική με συνέπεια όσοι συνταξιοδοτούνται να μην αναπληρώνονται, τα τμήματα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και τελικά το έργο να ανατίθεται σε εξωτερικούς εργολάβους. Αυτό είναι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας;», διερωτάται ο κ. Χαυτούρας.

Κοινές δράσεις
Σε κοινές δράσεις κατά των μέτρων που προβλέπονται στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό προχωρούν την προσεχή εβδομάδα οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στη συνάντηση των Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε:
– Η διοργάνωση Συνέντευξης Τύπου μεθαύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
– Εκδήλωση ενημέρωση των βουλευτών όλων των κομμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
– Νέο συλλαλητήριο των Επιστημονικών Φορέων την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.
– Κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων με τη ΓΣΕΒΕΕ, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΜΜΕ, την Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ και λοιπές ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
– Την έκτακτη σύγκληση των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας για την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου