ΤΟΠΙΚΑ

Συστήματα συναγερμού για ν’ αντιμετωπιστούν οι κλοπές καλωδίων

συστήματα-συναγερμού-για-ν-αντιμετω-146509

Συστήματα συναγερμού σε διάφορα σημεία της πόλης όπου παρατηρούνται εκτεταμένες κλοπές καλωδίων σκοπεύει να τοποθετήσει ο Δήμος Βόλου ενώ θα κινηθεί και νομικά κατ’ αγνώστων ή και συγκεκριμένων ατόμων που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες ζημιώνοντας το δήμο και κατ’ επέκταση τους πολίτες. Σημειώνεται ότι πολίτες αυτών των περιοχών διαμαρτύρονται για την έλλειψη δημοτικού φωτισμού λόγω των κλοπών και όπως τονίζουν ελλοχεύει ο κίνδυνος ληστειών κι άλλων παραβατικών συμπεριφορών.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε ομόφωνα ο δήμος να προβεί στην αγορά καλωδίων μήκους 7.400 μέτρων έναντι 25.516 ευρώ με απευθείας ανάθεση, λόγω επείγουσας ανάγκης, ν’ αντικατασταθούν τα φθαρμένα αλλά κυρίως κλεμμένα καλώδια από περιοχές του Βόλου, Αγριάς, Ν. Ιωνίας, Αρτέμιδας, Ιωλκού, αλλά και διαφόρων χώρων όπως πλατείες, αθλητικοί χώροι και παιδικές χαρές. Από τον πρόχειρο διαγωνισμό που διενεργήθηκε μειοδότης ήταν η εταιρεία Σ&Β Παπαδόπουλος Ο.Ε.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ηλεκτρολογικών Έργων των Τεχνικών Υπηρεσιών, από την περιοχή του γηπέδου Αργούς εκλάπησαν 200 με καλώδια, από την οδό Αλαμάνας 350 μ., από τη Ζάχου 250 μ. περιμετρικά του γηπέδου της Νεάπολης 600 μ. από το Πάρκο του Πεδίου του Άρεως, 800μ, από την οδό Παπαδάκου στις Αλυκές 200μ, περιμετρικά του Μουσείου Τσαλαπάτα 160 μ., περιμετρικά του Αθλητικού Κέντρου Καραγάτς 50 μ, περιμετρικά του γηπέδου Μαγνησιακού 120 μ., από την οδό Ελύτη 400 μ., την οδό Φιλλιπίδη 210 μ., την οδό Αλαμάνας έως την λοξή γέφυρα 270μ., το Κοιμητήριο στη θέση Κούκος 500μ., την οδό Ζάχου απέναντι από το 6ο Γυμνάσιο 300μ., από τα εργατικά Σπετσών 100μ, από το πάρκο απέναντι από τον Αρχαιολογικό Μουσείο 600μ., από τον πεζόδρομο του Ορφανοτροφείου 90μ, από την οδό Αγησάνδρου 150μ, από τον Περιφερειακό στην οδό Ιωλκού 600μ., από την οδό Σταδίου στη Ν. Ιωνία 1000μ, από την οδό Καραμπατζάκη 250μ. κι από το πάρκο της ΜΕΤΚΑ 400μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου