ΤΟΠΙΚΑ

Στο στόχαστρο οι μηχανικοί του Δήμου Βόλου

στο-στόχαστρο-οι-μηχανικοί-του-δήμου-β-146562

Το γεγονός ότι στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου απασχολούνται 26 μηχανικοί Π.Ε. και 18 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αλλά δεν μπορούν από το νόμο, όπως αποδείχθηκε τελικά, να εκπονήσουν στατική μελέτη για μία γέφυρα, απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση.

Αφορμή αποτέλεσε το θέμα της απευθείας ανάθεσης σύνταξης στατικής μελέτης για την οδογέφυρα στο χείμαρρο Ξηριά, στο ύφος της Λαχαναγοράς, προϋπολογισμού 3.650 ευρώ. Το έργο για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ως συμπληρωματικό των αντιπλημμυρικών έργων που εκτελούνται στον Ξηριά θα πρέπει να μελετηθεί από μηχανικό με πτυχίο κατηγορίας 8. Τις ενστάσεις τους εξέφρασαν οι Γ. Μουλάς από την μείζονα μειοψηφία και ο Ν. Νίκου από την Λ.Α.Σ. για να λάβουν τις σχετικές διευκρινίσεις από τον Δημ. Δερβένη, καθώς οι απαντήσεις που έδωσε ο καθ’ ύλη αρμόδιος αντιδήμαρχος Φώτης Λαμπρινίδης, δεν τους ικανοποίησαν. Ο κ. Δερβένης ανέφερε ότι ο νόμος απαιτεί μελετητικό πτυχίο αυτού του βαθμού για το συγκεκριμένο έργο, ενώ μελετητικό πτυχίο δεν μπορεί να διαθέτει ένας δημόσιος υπάλληλος, παρά μόνο ιδιώτης. Παράλληλα επισήμανε ότι ελάχιστοι είναι οι μηχανικοί που διαθέτουν μελετητικό πτυχίο για διάφορες κατηγορίες έργων, γι αυτό και γίνεται απευθείας ανάθεση και όχι διαγωνισμός. Ο κ. Νίκου δήλωσε ότι δεν ψηφίζει το θέμα καθώς η ίδια η Πολιτεία σπρώχνει τους δημόσιους οργανισμούς να προσφεύγουν σε ιδιώτες: «Η παράταξή μου δεν εγκρίνει αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική», επισήμανε».

Στη σημερινή της συνεδρίαση επίσης η επιτροπή ενέκρινε μεταξύ άλλων ομόφωνα την κατάρτιση των όρων σύνατξης και διακήρυξης του έργου «Ηλεκτροφωτισμός της οδού Βενιζέλου», στη Ν. Ιωνία (υπογείων καλωδίων0 προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, όπως και των όρων του διαγωνισμού για παρεμβάσεις σε επτά περιφερειακά κοιμητήρια, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου