ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Καταδίκη 55χρονου για αντίσταση κατά της αρχής

αλμυρός-καταδίκη-55χρονου-για-αντίστασ-144540

Απωθούσε αστυνομικούς και προσπαθούσε να τους δαγκώσει για να αποφύγει σύλληψη

Φώναζε, απειλούσε, εξύβριζε και προσπαθούσε να δαγκώσει αστυνομικούς 55χρονος Βολιώτης σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο στον Αλμυρό.

Ο 55χρονος δικάστηκε προχθές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για το επεισόδιο που προκάλεσε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίως με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για αντίσταση κατά της αρχής, ενώ έπαυσε υφ’ όρον η εναντίον του δίωξη για απειλή και εξύβριση και κρίθηκε αθώος για τα αδικήματα της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και των απλών σωματικών βλαβών όλως ελαφρά κατά συρροή.

Ολα συνέβησαν τον Δεκέμβριο του 2018. Εκείνη τη χρονική περίοδο σημειώνονταν πολλές κλοπές στον Αλμυρό και αστυνομικοί της περιοχής πραγματοποιούσαν συνεχώς περιπολίες.

Σε μία από αυτές είδαν το ΙΧ στο οποίο ήταν συνεπιβάτης ο 55χρονος, τους φάνηκε ύποπτο και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Ο οδηγός πράγματι συμμορφώθηκε στις οδηγίες των αστυνομικών και δεν προκάλεσε πρόβλημα.

Ο κατηγορούμενος όμως, όταν έδωσε τα στοιχεία του και οι αστυνομικοί τα διασταύρωναν, φοβήθηκε επικείμενη σύλληψή του και τράπηκε σε φυγή. Ο καταδικασθείς ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον προσέγγιζαν για να του περάσουν χειροπέδες αντέδρασε αντιστεκόμενος σθεναρά.

Συγκεκριμένα, απωθούσε τους αστυνομικούς με τους αγκώνες του, προσπαθούσε να τους δαγκώσει και ταυτόχρονα φώναζε, απειλούσε θεούς και δαίμονες και εξύβριζε.

Χθες δικάστηκε για πρώτη φορά για το επεισόδιο και δεν ήταν παρών στη δίκη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και καταδικάστηκε ερήμην.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες τρεις αστυνομικοί, που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, και ένας πολίτης.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου