ΤΟΠΙΚΑ

Υπόμνημα Κ. Μαραβέγια στον ΕΛΓΑ για αίτημα των αγροτών του Δήμου Ρ. Φεραίου

υπόμνημα-κ-μαραβέγια-στον-ελγα-για-αίτ-143808

Υπόμνημα στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ζητώντας να εξεταστεί θετικά το αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για παράταση της προθεσμίας υποβολής προσωρινών δηλώσεων από τους αγρότες της περιοχής όσον αφορά τον παγετό στις 17 Μαρτίου 2020.

Η παρέμβαση του κ. Μαραβέγια στηρίχθηκε σε επιστολή του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκα προς τον ΕΛΓΑ, που κοινοποιήθηκε επίσης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη, στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, στον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα – Διαχείρισης Υδάτων Λίμνης Κάρλας κ. Γ. Λαδόπουλο και τους βουλευτές του Νομού.

Σύμφωνα με τον κ. Νασίκα, στο πλαίσιο των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται και τροποποιούνται συνεχώς υπό το βάρος της πανδημίας του Covid – 19, θα υπάρξουν αρκετοί αγρότες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν εγκαίρως να υποβάλουν στον Δήμο τις προσωρινές δηλώσεις τους, λόγω ασθένειας, λόγω της αποφυγής των μετακινήσεων κ.λ.π., γι’ αυτό και κρίνεται αναγκαία, κατ’ εξαίρεση, η χορήγηση παράτασης.

Πέραν του υπομνήματος, ο κ. Μαραβέγιας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και τηλεφωνικά για το συγκεκριμένο θέμα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και ενημερώθηκε ότι θα υπάρξει ελαστικότητα σε τυχόν λάθη που εντοπιστούν, ενώ επίσης θα γίνονται δεκτές και διορθώσεις μετά την υποβολή των δηλώσεων. Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της παρέμβασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου