ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΜΕ: Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο

παμε-πάρτε-πίσω-το-νόμο-λαιμητόμο-139421

Συλλαλητήριο στις 6.30 µ.µ. σήµερα στην Πλατεία Αγ. Νικολάου κατά του νέου ασφαλιστικού

Κάλεσµα µαζικής συµµετοχής στο συλλαλητήριο κατά του νέου ασφαλιστικού στις 6.30 µ.µ. σήµερα στην Πλατεία Αγ. Νικολάου και στη γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου, απευθύνει η Γραµµατεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας µε κεντρικό σύνθηµα «πάρτε πίσω το νόµο λαιµητόµο! Κοινωνική Ασφάλιση για Ολους Αποκλειστικά Δηµόσια και Υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραµµατεία, επισηµαίνεται, µεταξύ άλλων, ότι «είναι ώρα ευθύνης για όλους µας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρµοσε κατά γράµµα και επέκτεινε τους αντεργατικούς νόµους των προηγούµενων κυβερνήσεων, έρχονται τώρα να δώσουν το τελικό χτύπηµα διαλύοντας ότι έχει αποµείνει από την κοινωνική ασφάλιση! Ο,τι κατάφερε ο λαός µας µε τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας την διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής µεγαλοεργοδοσίας. Θα επιτρέψουµε από φόβο να ριζώσει για εµάς και τα παιδιά µας η ανέχεια, η ζωή µε τα ελάχιστα; Να γίνουν συνήθεια η µακροχρόνια ανεργία και οι άθλιοι µισθοί των 500 ευρώ, οι άθλιες συντάξεις, παροχές υγείας και πρόνοιας, η δουλειά ως τον τάφο; Να µην φτάσει καν στη Βουλή! Από τη συµµετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωµένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσµα. Μπορούµε να τους σταµατήσουµε. Ηρθε η ώρα να αξιοποιήσουµε τη µεγάλη µας δύναµη!

Δε θα παραδώσουµε την ασφάλιση µας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των µεγαλεµπόρων της υγείας. Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται. Μόνο ανατρέπεται.

Αρκετά πια µε τα άθλια ψέµατα της κυβέρνησης και τις απάτες της. Φέρνουν ένα νόµο – πακέτο που περιέχει όλους τους προηγούµενους αντιασφαλιστικούς νόµους στην πιο επιθετική τους µορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, µε όλες τις µειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδηµα µαζί µε νέες δυσβάσταχτες. Στον πόλεµό τους, απαντάµε µε πόλεµο! Ολοι στην απεργία και τα συλλαλητήρια! Ολοι οι κλάδοι, όλα τα σωµατεία, όλες οι λαϊκές γειτονιές στο δρόµο του αγώνα! Κάθε µέρα, κάθε ώρα, να νιώθουν το σφυροκόπηµα του εργατικού λαϊκού κινήµατος!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου