ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Μαγνησίας κατά του ασφαλιστικού

συλλαλητήριο-του-παμε-μαγνησίας-κατά-141213

Αύριο από τα ταξικά σωματεία στην Πλατεία Αγ. Νικολάου – Κάλεσμα από ΠΑΜΕ και τα σωματεία Μετάλλου

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις το ΠΑΜΕ Μαγνησίας ενάντια στο ασφαλιστικό, διοργανώνει αύριο Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγ. Νικολάου στο Βόλο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα ταξικά σωματεία, τα οποία απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής για να αποτραπεί, όπως τονίζουν, η συγκεκριμένη κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό.

Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, έρχονται τώρα να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση και ό,τι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας τη διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας».

Υπογραμμίζει επίσης ότι με τις νέες ρυθμίσεις που προτείνονται σφαγιάζονται όλες οι συντάξεις και συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Κανένας να μην παρασυρθεί από τις όψιμες κορώνες των πλειοψηφιών στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, στο ΕΚΒ, που έχουν στηρίξει όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις. Κανένας να μην ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες τους, τους λεγόμενους κοινωνικούς διαλόγους με τους οποίους συνδιαμόρφωναν την επίθεση στα δικαιώματά μας».

Κάλεσμα από τα σωματεία του μετάλλου

Κάλεσμα για το αυριανό συλλαλητήριο απευθύνουν το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»,το Σωματείο ΒΕΜΕΚΕΠ, το Σωματείο Λεβεντέρη και η Σωματειακή Επιτροπή Κιολεΐδη υπογραμμίζοντας: «Ο ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να βουλιάξουν από οργή και αγανάκτηση όλοι οι δρόμοι του Βόλου, να νεκρώσουν τα εργοστάσια, όλοι οι χώροι δουλειάς και λαϊκές – εργατικές γειτονιές.Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργασία και την κούραση δεκάδων χρόνων! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση των παιδιών μας, τα εμβόλια τους. Είναι τα φάρμακά μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας της οικογένειάς μας συνολικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου