ΤΟΠΙΚΑ

Ανοδο στη ΔΕΘ από συνδικάτα και κόμματα

ανοδο-στη-δεθ-από-συνδικάτα-και-κόμματ-138528

Αφετηρία για τη διεκδίκηση μίας άλλης πολιτικής ενάντια στη λιτότητα εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου τα συνδικάτα του Βόλου.

Εργατικό Κέντρο Βόλου και ΑΔΕΔΥ προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα Βενιζέλου ενώ το ΠΑΜΕ Μαγνησίας ετοιμάζεται για τη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι δυνάμεις του Πανεργατικού Μετώπου στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Από χθες πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις με ανακοινώσεις τους απευθύνουν μαζικά κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το Βόλο προγραμματίζει επίσης άνοδο στη ΔΕΘ και ήδη έχει ξεκινήσει η κινητοποίηση για να υπάρχει δυναμική συμμετοχή. Ανακοίνωσε μάλιστα τηλέφωνα επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη: 24210 35037, 6972201507.

«Αυτός ο Σεπτέμβρης μπορεί να είναι αφετηρία αντίστασης και ελπίδας μέσα από τις κινητοποιήσεις, αλλά και μέσα από την έναρξη της διαβούλευσης με την κοινωνία της εναλλακτικής προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την κοινωνική σωτήρια. Γιατί μόνο η ίδια η κοινωνία μπορεί να φέρει την ελπίδα ξανά. Οσο ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος ψάχνουν τους 180 βουλευτές για να συνεχίσουν την καταστροφική πολιτικής τους, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και απλούς πολίτες που μπορούν να πιστέψουν σε ένα διαφορετικό δρόμο αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και δημοκρατίας και να αλλάξουν πραγματικά την χώρα» σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας , επισημαίνοντας παράλληλα ότι «στις διαδηλώσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη η κοινωνία πρέπει να είναι παρούσα!».

Κάλεσμα εξάλλου προς όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στη διαδήλωση της ΔΕΘ απηύθυνε χθες ο σύλλογος συνταξιούχων ΤΕΑΠΕΤ Τσιμεντοβιομηχανιών Ν. Μαγνησίας υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι να πάνε ενάντια στην πολιτική της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης της χώρας.

Ο σύλλογος θα μισθώσει πούλμαν για τη μεταφορά των συνταξιούχων τσιμεντάδων ενώ δηλώσεις κατατίθενται στα γραφεία του Συλλόγου Αν. Γαζή 94.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου