ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνιστικό ραντεβού στη ΔΕΘ από τα συνδικάτα του Βόλου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

αγωνιστικό-ραντεβού-στη-δεθ-από-τα-συν-153839

Δυναμικό αγωνιστικό ραντεβού, στις 6 Σεπτέμβρη, στη ΔΕΘ προσδοκούν ότι θα δώσουν τα συνδικάτα του Βόλου.

Την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάζει η ολομέλεια της Διοίκησης του ΕΚΒ για να επικυρώσει την απόφαση της ΓΣΕΕ για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενώ αντίστοιχη απόφαση αναμένεται να λάβει και η Εκτελεστική Επιτροπή του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο, τις επόμενες μέρες.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου θα καλέσει σε δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στο Αγαλμα του Ελ. Βενιζέλου).

Η αγωνιστική παρουσία των εργαζομένων από το Βόλο σύμφωνα με το ΕΚΒ, πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική, «για να στείλουμε ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα οργής και αγανάκτησης προς τη δικομματική Κυβέρνηση, την Τρόικα και τους εργοδότες, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλα μνημόνια, άλλη εργασιακή και οικονομική εξαθλίωση, περαιτέρω υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας».

Παράλληλα τα συνδικάτα εκτιμούν ότι το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ πρέπει να είναι η απαρχή δυναμικών κινητοποιήσεων με στόχο την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας ώστε όπως υπογραμμίζεται «να ηττηθεί και να αποχωρήσει αυτή η κυβέρνηση που επιμένει διαρκώς στην επιβολή αλλεπάλληλων μέτρων και χαρατσιών, παραμένει απαθής στη συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση και οικονομικό μαρασμό της Μαγνησίας, με τα συνεχή λουκέτα στα εργοστάσια, και το στραπάτσο της αγοράς».

Η μετάβασή στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν, που θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου