ΤΟΠΙΚΑ

Σε καλή μηχανολογική κατάσταση ΣΙΛΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ

σε-καλή-μηχανολογική-κατάσταση-σιλο-ο-136887

Εξειδικευμένη τεχνικοί διαπίστωσαν ότι μπορεί να επαναλειτουργήσει

Κανονικά -εφόσον τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας του λιμανιού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2012- μπορεί να επαναλειτουργήσει το ΣΙΛΟ.

Εξειδικευμένοι τεχνικοί που κλήθηκαν από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του ΟΛΒ, Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, εν αποστρατεία υποναύαρχο του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να εξετάσουν τη μηχανολογική κατάσταση του ΣΙΛΟ, διαπίστωσαν ότι δύναται να επαναλειτουργήσει κανονικά.

Από τη Διοίκηση του ΟΛΒ, επισημαίνεται ότι βεβαίως απαιτείται ο ειδικός εξοπλισμός προκειμένου η χρήση του ΣΙΛΟ να συμφωνεί με τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους και όπως έχει γίνει ήδη γνωστό γίνεται έρευνα για την τοποθέτηση φίλτρων και την εγκατάσταση συστήματος αποκονίωσης.

Η Διοίκηση του Οργανισμού βρίσκεται παράλληλα σε επαφή με εταιρείες διακίνησης φορτίων της κατηγορίας αυτής, προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση κόστους / κέρδους από την επαναλειτουργία του ΣΙΛΟ, καθώς και το μέγεθος ζήτησης των υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης που μπορεί να προσφέρει, ώστε με βάση αντικειμενικά στοιχεία να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο Οργανισμός κάλεσε ειδική τεχνική εταιρεία που επιθεώρησε και εξέτασε αναλυτικά την κατάσταση των υφιστάμενων γερανών του λιμένα για να εκτιμηθεί με αντικειμενικά δεδομένα το κόστος αποκατάστασης και θέσης σε λειτουργία, προκειμένου να ληφθεί απόφαση περί επαναλειτουργίας τους ή αναζήτησης τρόπου αντικατάστασής τους με νεότερα και μεγαλύτερης δυναμικότητας ανυψωτικά στοιχεία.

«Οι ανωτέρω ενέργειες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανάγκης άμεσων και απόλυτα αναγκαίων παρεμβάσεων για τη βελτίωση των παρεχομένων λιμενικών υπηρεσιών προς τους χρήστες / πελάτες του λιμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να επισημανθεί ότι το ΣΙΛΟ σταμάτησε να λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια με αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο για το λιμάνι και την πόλη καθώς μέχρι τις 31 Μαΐου 2012 δεν είχαν εκτελεστεί οι εργασίες εκσυγχρονισμού που προέβλεπε η ΚΥΑ.

Η πίτα του ΟΛΒ

Στο μεταξύ, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. ευχαριστούν όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Οργανισμού καθώς και εκείνους που λόγω αντικειμενικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να προσέλθουν, παρότι είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να παραστούν.

Ευχαριστούν ιδιαιτέρως το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, τον κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους κ.κ. βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, την κα Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, το δήμαρχο και τους παρευρεθέντες Δημοτικούς Συμβούλους Βόλου, την εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, των Ναυτικών Εταιρειών και Ναυτιλιακών Ενώσεων, των Ναυτικών Πρακτόρων και των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου