ΤΟΠΙΚΑ

«Βράζουν» οι αγρότες στα μπλόκα

βράζουν-οι-αγρότες-στα-μπλόκα-136842

Στην τρίτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων

«Καζάνι» που βράζει είναι οι αγρότες στα μπλόκα. Χθες, άρχισε η τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων, με τους αγρότες να περιμένουν από την κυβέρνηση να ορίσει συνάντηση για να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα.

Οι αγρότες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα στο μπλόκο του Ριζομύλου. Θεωρούν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει και ότι οι αρμόδιοι υπουργοί προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, χωρίς επί της ουσίας να έχουν να προτείνουν λύσεις στα «καυτά» ζητήματα που τους απασχολούν.

«Μας κάνει εντύπωση ότι ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε ότι το αίτημά μας είναι γνωστό στην κυβέρνηση εδώ και μια εβδομάδα δεν έχουν δοθεί οι ανάλογες κατευθύνσεις ώστε να οριστεί η συνάντηση. Αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό. Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί ελπίζοντας ότι θα φύγουμε από τον δρόμο;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης και ξεκαθάρισε ότι οι αγρότες θα παραμείνουν στα μπλόκα, μέχρι τα αιτήματά τους να ικανοποιηθούν.

Χθες το βράδυ ήταν προγραμματισμένη μία ακόμη σύσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, ενώ σήμερα ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στον Αλμυρό, τον Ριζόμυλο και το Βελεστίνο.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα που δίνουμε στα μπλόκα, πραγματοποιούμε και άλλες πολύμορφες δράσεις, έχοντας στο μυαλό μας και άλλες σκέψεις για κλιμάκωση», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Γεωργαδάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου