ΤΟΠΙΚΑ

Τζάμπολ κατά της οπαδικής βίας σήμερα στο Κλειστό Νέας Ιωνίας

τζάμπολ-κατά-της-οπαδικής-βίας-σήμερα-136741

Μικτές ομάδες μπάσκετ αγοριών και βόλεϊ κοριτσιών από τα 1ο Πειραματικό ΓΕΛ και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας τιμούν τη μνήμη του 19χρονου Αλκη

Τζάμπολ κατά της οπαδικής βίας σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας με μαθητές δύο γενικών λυκείων της περιοχής να τιμούν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τη μνήμη του 19χρονου Αλκη, που βρήκε τραγικό και άδικο θάνατο στα χέρια χούλιγκανς.

Σήμερα, στις 11 το πρωί, μικτές ομάδες κοριτσιών από το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας και το 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, θα δώσουν αγώνα βόλεϊ και στις 12 το μεσημέρι, μικτές ομάδες αγοριών των δύο σχολείων, θα δώσουν αγώνα μπάσκετ.

Πρόκειται για φιλικούς αγώνες στους οποίους κανένα σχολείο δεν θα βγει «χαμένο». Και τα δύο σχολεία θα είναι νικητές, με τους μαθητές να στέλνουν μήνυμα ότι αξία έχει το καλό παιχνίδι και η ευγενής άμιλλα.

Οι διπλοί αγώνες ενάντια στην οπαδική βία θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας, μετά την παραχώρηση του χώρου από τον Δήμο Βόλου.

Ωστόσο, οι σημερινοί αγώνες δεν θα είναι η μοναδική δράση κατά της οπαδικής βίας για την οποία μαθητές του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Ν. Ιωνίας έχουν συζητήσει εκτενώς στα μαθήματα, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιήσουν συμβολική δράση την Τσικνοπέμπτη. Οι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι στην πλειονότητά τους συμμετέχουν σε αθλητικά σωματεία για διάφορα σπορ, θα πάνε στο σχολείο φορώντας τις μπλούζες των σωματείων τους ή των αγαπημένων τους ομάδων, στέλνοντας μήνυμα ότι στο αθλητισμό μπορούν όλοι να συνυπάρχουν ειρηνικά. «Ολοι μαζί, χωρίς διακρίσεις, ενάντια στη βία», το μήνυμα που στέλνουν μαθητές του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, με φόντο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου