ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισε ο 6ος κυκλικός κόμβος στον Βόλο ~ Στόχος να δοθεί στην κυκλοφορία πριν το Πάσχα

αρχισε-ο-6ος-κυκλικός-κόμβος-στον-βόλο-134572

Νίκος Ηλιού: Θα νοικοκυρέψει την κυκλοφοριακή κατάσταση στην είσοδο της πόλης από Αγριά, θα είναι λειτουργικός και ασφαλής

Αρχισε την Τετάρτη το πρωί η κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου από τον Δήμο Βόλου, στο ύψος του λόφου της Γορίτσας. Πρόκειται για τον έκτο κυκλικό κόμβο, που κατασκευάζεται στην πόλη μετά τους αντίστοιχους στο Δημαρχείο, στο Τελωνείο, στο ύψος του ΚΤΕΛ, στην Αθηνών με Λαρίσης και στον κόμβο Διμηνίου.

Τις εργασίες, που αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα, επέβλεψανο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και συνεργάτες του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο να παραδοθεί στους πολίτες πριν το Πάσχα και γι’ αυτό δόθηκαν σχετικές οδηγίες στον ανάδοχο, ενώ ζήτησε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών στο χρονικό αυτό διάστημα ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές επιπτώσεις από πλευράς κυκλοφορίας και όχλησης».

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, ο κ. Μπέος προέτρεψε τους οδηγούς να κινούνται μέσω της περιφερειακής οδού από και προς την Αγριά.

Τον νέο κυκλικό κόμβο στην συμβολή των οδών Πολυμέρη, Σταδίου και Βόλου – Νεοχωρίου, μελέτησε και προσέφερε στον Δήμο Βόλου το Εργαστήριο Οδοποιίας και Οδικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με διευθυντή τον καθηγητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Νίκο Ηλιού.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιού, το εργαστήριο συνεργάστηκε με τους έμπειρους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου για τον νέο κόμβο και επιλέχθηκε η ιδανική θέση για τη χωροθέτησή του, χωρίς να απαιτείται μετακίνηση του «στρατηγείου» της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, που εδρεύει πλησίον του κόμβου.

«Ο νέο κόμβος θα νοικοκυρέψει την κυκλοφοριακή κατάσταση στην περιοχή και θα δημιουργηθεί μία νέα εμβληματική είσοδος προς την πόλη από την πλευρά της Αγριάς, που θα είναι και λειτουργική και ασφαλής», σημείωσε ο κ. Ηλιού, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Σημειώνεται ότι η λειτουργία του κόμβου αναμένεται να επιλύσει το χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδίως τα Σαββατοκύριακα, κατά τη μαζική έξοδο λουόμενων προς ακτές του Πηλίου.

Εν αναμονή για τον κόμβο στο «Ταξιαρχών»

Εν αναμονή στην αίτηση θεραπείας που κατέθεσε ενάντια στην αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής για τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του παλαιού Κοιμητηρίου Ταξιαρχών, στη Ν. Ιωνία, βρίσκεται ο Δήμος Βόλου.

Ο κ. Ηλιού υπέβαλε ένσταση επί της αρνητικής γνωμοδότησης ενώ παρουσιάστηκε και ενώπιον του συμβουλίου για να καταθέσει τις απόψεις του. Ο κ. Ηλιού επανέλαβε ότι το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής είναι αναρμόδιο να κρίνει μία συγκοινωνιακή κι όχι αρχιτεκτονική μελέτη, ανέφερε τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν από την κατασκευή του τόσο σε επίπεδο οδικής ασφάλειας, όσο και σε επίπεδο ασφαλούς κίνησης πεζών, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθούν οι κίνδυνοι τροχαίων, η ηχητική όχληση και η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Σημειώνεται ότι σε εκτεταμένη επιστημονική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τους τέσσερις πρώτους κυκλικούς κόμβους, παρατηρήθηκε βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής έως και 64%, μείωση του περιβαλλοντικού θορύβου έως και 43%, αύξηση του επιπέδου εξυπηρέτησης έως δύο κατηγορίες, σημαντικός περιορισμός των τροχαίων ατυχημάτων και εκμηδενισμός των περιστατικών που συνδυάζονται με επιπτώσεις στην ανθρώπινη ζωή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου