ΤΟΠΙΚΑ

Περαιτέρω διερεύνηση των προτάσεων για τον «Ιάσονα»

περαιτέρω-διερεύνηση-των-προτάσεων-γ-131408

Στην περαιτέρω διερεύνηση των προτάσεων για την αξιοποίηση του επιβατικού σταθμού «Ιάσων» αποφάσισε να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκλήθηκε χθες το μεσημέρι και άνοιξε τις προσφορές, πλην όμως δεν κατέληξε σε απόφαση.

Πριν από τρείς περίπου εβδομάδες το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου δημοσιοποίησε πρόκληση ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση ισόγειου χώρου του τέρμιναλ, έκτασης 1.043 τετραγωνικών μέτρων, και εμπρόθεσμα ανταποκρίθηκαν και κατέθεσαν προτάσεις το μάρκετ Bazaar, η τεχνική εταιρεία Sdeng και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου συγκλήθηκε χθες προκειμένου να αξιολογήσει τις προτάσεις και να αποφασίσει για τον επενδυτή. Ωστόσο, στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησαν δύο διαφορετικές λογικές: Η εκμετάλλευση του χώρου για εμπορικό σκοπό αλλά και για αναπτυξιακό σκοπό.

Και οι δύο λογικές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πρόσφορο έδαφος για την τόνωση της απασχόλησης και συγκριτικά πλεονεκτήματα για την πόλη και το λιμάνι.

Απέχουν όμως πολύ από την τρίτη πρόταση που κατατέθηκε, αυτή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται απορριπτέα. Σε κάθε περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου αποφάσισε να συνεχίσει τη διερεύνηση και να καταλήξει στον επενδυτή σε επόμενη συνεδρίασή του.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο ΟΛΒ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και να ανακοινώσει την απόφασή του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος του ΟΛΒ ως αποδέκτες χρήσης του επίμαχου χώρου μπορεί να είναι:

-Εμπορικά καταστήματα & καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών.
-Γραφεία, τράπεζα, ασφάλειες, κοινωνικοί οργανισμοί.
-Εστιατόρια, αναψυκτήρια και εν γένει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην
της περίπτωσης του κέντρου διασκέδασης.
-Χώροι συνάθροισης κοινού.
-Χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου