ΤΟΠΙΚΑ

Σε διαπεριφερειακή συνεργασία στη Μόσχα ο περιφερειάρχης

σε-διαπεριφερειακή-συνεργασία-στη-μό-141512

Τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας ως προορισμός τεσσάρων εποχών παρουσίασε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, στη συνάντηση διασύνδεσης μεταξύ των Περιφερειών στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη συνάντηση συμμετείχαν η υπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alla Manilova, 30 υπουργοί Τουρισμού των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επαγγελματίες τουρισμού και εκπρόσωποι tour operator που αριθμούν στο σύνολό τους 3.000 μέλη.

«Η σημερινή συνάντηση δίνει μια μεγάλη δυνατότητα, η θεωρία να γίνει πράξη. Τα λόγια και οι συσκέψεις να γίνουν έργα επ’ ωφελεία των λαών, του πολιτισμού, της ευεξίας και της υγείας των ανθρώπων. Γιατί όποιος ταξιδεύει στην Ελλάδα, έχει τη δυνατότητα αυτή. Οι συναντήσεις αυτές έχουν μια θετική προστιθέμενη αξία. Είναι συναντήσεις ειρήνης, συνεννόησης, πολιτισμού, καινοτομίας», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Αγοραστός.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι δεσμοί μεταξύ των δύο λαών μας είναι πολύ ισχυροί και μετρούν μία ιστορία αιώνων.

«Όλη η Ελλάδα και η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί σας σε κάθε πιθανό τομέα, πέραν του τουρισμού, π.χ. στον πολιτισμό, στις επιστήμες, στην εκπαίδευση και μόρφωση, στο εμπόριο και στα προϊόντα, στις επενδύσεις κ.λπ. και να εξετάσουμε από κοινού προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και να επιδιώξουμε κοινούς στόχους», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου