ΤΟΠΙΚΑ

Γύρισαν την πλάτη οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ

γύρισαν-την-πλάτη-οι-γιατροί-στον-εοπυ-129608

Γύρισαν την πλάτη στον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι γιατροί της Μαγνησίας. Μόνο 15 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον να υπογράψουν συμβάσεις με το νέο σύστημα που προωθεί ο οργανισμός. Η ίδια εικόνα επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, για αυτό και ο ΕΟΠΥΥ υποχρεώθηκε να ανακοινώσει παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων μέχρι 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, οι περισσότερες θέσεις συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τώρα ήταν στις ειδικότητες παθολόγων και γενικών γιατρών. Από τις 52 θέσεις που ζητούσε ο Οργανισμός είχαν καλυφθεί οι 40 με το προηγούμενο καθεστώς, ενώ από τους 13 παιδιάτρους είχαν καλυφθεί οι 7 θέσεις στον καλλικρατικό Δήμο Βόλου.

Το γεγονός ότι καταργείται το αντίτιμο των 10 ευρώ ανά επίσκεψη, είναι η βασική αιτία που οι γιατροί δεν «καίγονται» πλέον να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με το νέο σύστημα οι γιατροί θα πληρώνονται με πάγια αντιμισθία, θα έχουν την ευθύνη ενός συγκεκριμένου πληθυσμού αναφοράς ενώ δεν θα υπάρχει πλέον το «πλαφόν» των 200 επισκέψεων το μήνα.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η Δευτέρα 12/2 και για την αποστολή του φακέλου με τα συνημμένα δικαιολογητικά η Τρίτη 20/2.

«Για εμάς είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας. Δεν είναι δυνατόν ο ΕΟΠΥΥ να μας αντιμετωπίζει ως αριθμούς. Κανένα ιατρείο δεν πρόκειται να επιβιώσει με τέτοιες συνθήκες» επανέλαβε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Μάκης Τσάμης, εκτιμώντας πως παρά την παράταση δεν πρόκειται να υπάρξει ενδιαφέρον από τους γιατρούς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου