ΤΟΠΙΚΑ

Μαζί για τον Βόλο: «Ο πόλεμος μας επηρεάζει όλους»

μαζί-για-τον-βόλο-ο-πόλεμος-μας-επηρεά-128016

«Ο πόλεμος μας επηρεάζει όλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» με αφορμή την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στην ανακοίνωσή της η παράταξη μιλά για τις συνέπειες του πολέμου και τοπικά και καλεί την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές να αναπτύξουν σχεδιασμό για να μετριαστεί το κόστος που θα υπάρχει κυρίως για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Σύμφωνα με την παράταξη, «ως λαός οφείλουμε να ταχθούμε με τους ανίσχυρους που υφίστανται τη βία και την καταπίεση. Με εκείνους που σε κάθε πόλεμο υφίστανται τις οδυνηρές του συνέπειες. Ο νεκρός στρατιώτης, ο νεκρός άμαχος, η μητέρα που κρατά το παιδί της στην αγκαλιά και τρέχει να το σώσει και να σωθεί δεν διαπραγματεύονται το δίκιο ή το άδικο, παρά μόνο τον θάνατο και τη ζωή».

Η ίδια παράταξη εκτιμά ότι δημιουργούνται «νέα δεδομένα στην οικονομική πραγματικότητα και του δικού μας τόπου, με την περαιτέρω αύξηση του κόστους ενέργειας, τις τραγικές συνέπειες που θα υπάρξουν στον τουρισμό και την ανάσχεση της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία είναι ακόμη μακρινό όνειρο για τη χώρα μας» και ζητά από τη γενική κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές να αναπτύξουν από αυτή τη στιγμή σχεδιασμό για να μετριαστούν οι επιζήμιες συνέπειες του πολέμου και αυτό θα γίνει μόνο αν αναθεωρήσουν τις μέχρι τώρα πρακτικές τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου