ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» κατά Μπέου

επίθεση-της-παράταξης-μαζί-για-τον-βό-419401

«Είχαμε δίκιο, όταν λέγαμε ότι το δικαστικό μέγαρο Βόλου θα πάει πίσω πολλά χρόνια», λέει

«Ανεπάρκεια του Δήμου ή πολιτική σκοπιμότητα συγκάλυψης κυβερνητικών επιλογών;».

Με αυτό το ερώτημα η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο», επιτίθεται στη δημοτική αρχή Μπέου για το έργο του νέου δικαστικού μεγάρου Βόλου.

Επικαλούμενη τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστου Στρατηγόπουλου, ότι «η επόμενη δικαστική χρονιά, θα μας βρει με επεξεργασμένες και σοβαρές λύσεις χωροθέτησης, σε ρεαλιστική τροχιά υλοποίησης του έργου», η παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναλυτικά, σημειώνει τα εξής:

«1. Είχαμε δίκιο ότι το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου θα πάει πολλά χρόνια πίσω, διότι ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Δήμος ενδιαφέρονται σοβαρά για την επίλυσή του.

2. Είχαμε δίκιο όταν τονίζαμε ότι η επίλυση του προβλήματος του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, είναι πρωτίστως ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο απλά την αποποιείται. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ιδιόκτητο οικόπεδο ικανής έκτασης 7 στρεμμάτων, χαρακτηρισμένο μάλιστα στο ΓΠΣ ΒΟΛΟΥ ως χώρος δικαστικού μεγάρου, αλλά και πολλές άλλες εναλλακτικές θέσεις, που έχουμε προτείνει κι εμείς, αλλά η πολιτική ηγεσία αδιαφορεί.

3. Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, είτε αδιαφορεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα της πόλης, είτε σκόπιμα μπερδεύει τους πάντες για να καλύψει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, σε βάρος όμως των συμφερόντων της πόλης μας. Δεν είναι τυχαίο ότι πρότεινε ένα ξένο οικόπεδο, ακατάλληλο λόγω και του πολύ μικρού μεγέθους του, για την ανέγερση δήθεν του Δικαστικού Μεγάρου και μετέφερε την συζήτηση αλλού και τον χρόνο πολύ πίσω.

4. Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι η σημερινή Δημ. Αρχή, αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της πόλης, όταν βλέπει εχθρικά το ίδιο το πανεπιστήμιό μας. Με αφορμή το ακατάλληλο οικόπεδο στην Παρασκευοπούλου, άνοιξε πόλεμο στο Πανεπιστήμιό μας, με μόνο σκοπό τον αποπροσανατολισμό των Βολιωτών από τις βαριές ευθύνες της, και αποτέλεσμα τον περιορισμό, έως απαγόρευσης, της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου στην πόλη μας, δίνοντας παράλληλα αφορμή στις γειτονικές μας πόλεις να τις διεκδικήσουν.

Η Δημ. Αρχή Μπέου το μόνο που παράγει είναι επικοινωνία, κοστοβόρα έργα βιτρίνας, ενώ παράλληλα υπονομεύει και ότι συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης, όπως το Πανεπιστήμιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου