ΤΟΠΙΚΑ

Τιμητική διάκριση στον π. Ευθύμιο Καψάλη

τιμητική-διάκριση-στον-π-ευθύμιο-καψά-127206

Την Ανώτατη Τιμητική διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, το Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, απένειμε προχθές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σε ένα κληρικό, ο οποίος πρόσφερε σημαντικό έργο. Συγκεκριμένα, τιμήθηκε ο Πρωτ. Ευθύμιος Καψάλης, ο οποίος διακόνησε επί 41 ολόκληρα χρόνια (1959- 2000) τη Μητρόπολη Δημητριάδος και έκτοτε συνεχίζει να προσφέρει, κατά το δυνατόν, τις υπηρεσίες του.

Ο π. Ευθύμιος, ο οποίος τιμήθηκε για την πολυετή δράση και προσφορά του, είναι έγγαμος Κληρικός της Μητρόπολης Δημητριάδος και πατέρας πέντε τέκνων, εκ των οποίων η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίου Γερασίμου Μακρινίτσης, Γερόντισσα Ευπραξία και δύο Πρεσβυτέρες, σύζυγοι εκλεκτών Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ο π. Ευθύμιος διακρίθηκε για τον ιερατικό του ζήλο, την ταπείνωση και τη διάκρισή του, ενώ έγραψε λαμπρές σελίδες διακονίας όπου διακόνησε ως εφημέριος.

Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον τιμηθέντα Κληρικό για όσα πρόσφερε στα χρόνια της διακονίας του, επαίνεσε το γεγονός ότι ο τρόπος της ζωής του έγινε κήρυγμα για όλους και ευχήθηκε να είναι γερός και υγιής για να συνεχίζει να διδάσκει και να καθοδηγεί τα πολυπληθή πνευματικά του παιδιά. Η απόδοση τιμής στον π. Ευθύμιο πραγματοποιήθηκε την παραμονή της εορτής των ονομαστηρίων του κ. Ιγνατίου, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πολλών πιστών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου