ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε ο παιδοπολίτης της χρονιάς (φωτογραφίες)

τιμήθηκε-ο-παιδοπολίτης-της-χρονιάς-φ-125493

Σημείο αναφοράς ο Βόλος για την ετήσια συνάντηση των αποφοίτων παιδοπόλεων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές η καθιερωμένη Ετήσια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων, στα γραφεία του, στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγίας Σοφία», στην Αγριά, βραβεύοντας το Γιάννη Κοσμίδη ως «παιδοπολίτη της χρονιάς».

Στην αρχή κάθε χρόνου, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης, έχει καθιερωθεί η τελετή της κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας, στη διάρκεια της οποίας να τιμάται ένα πρόσωπο, το οποίο με τις ενέργειές του «συνετέλεσε στην προβολή του Συλλόγου, στην εξυπηρέτηση ή στην προοπτική στόχευσης των Αποφοίτων Παιδοπόλεων για το μέλλον.

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε από το 2010 και έκτοτε συνδυάζεται η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με την απονομή αυτού του εξαιρετικά τιμητικού τίτλου σε κάποιον από τους Απόφοιτους των Παιδοπόλεων, ο οποίος με τη στάση του συνέβαλε στη διατήρηση της άριστης εικόνας που η κοινωνία έχει διαμορφώσει για τα «παιδιά» που φιλοξενήθηκαν διαχρονικά στις Παιδοπόλεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, στη φετινή επιτυχημένη εκδήλωση επέλεξε και βράβευσε τον Γιώργο Κοσμίδη, ως «παιδοπολίτη της χρονιάς».

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Κουτσοσπύρος, ο οποίος απένειμε και την τιμητική πλακέτα, τη χρονιά που πέρασε, ο Γιώργος Κοσμίδης ίδρυσε την Ελληνική Ομοσπονδία Αοπλης Πάλης Πλήρους Επαφής (ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε.), της οποίας είναι Τεχνικός Διευθυντής και εκπρόσωπος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, με πρόεδρο τον πρώην υπουργό και δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη και Αναπληρωτή πρόεδρο τον επίτιμο Αρχηγό του Στρατού, Παναγιώτη Χαρβάλα.

Είναι αρχηγός εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας SHINKYOKUSHINKAI KARATE (W.K.O.), που αριθμεί 5 εκατομμύρια μέλη σε 100 χώρες. Παράλληλα είναι διεθνής Διαιτητής. Επίσης το 2015 έγινε μέλος άλλων δύο παγκόσμιων οργανώσεων, εκπροσωπώντας και προβάλλοντας την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο σε όλον τον Κόσμο.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Ειδικός Συνεργάτης του δήμου Βόλου, την περίοδο 2006 έως 2010, θέσεις από τις οποίες εξυπηρέτησε ιδιαίτερα το Σύλλογο και τους Απόφοιτους.

Στο μεταξύ, η φετινή συνάντηση περιελάμβανε ευχάριστες εκπλήξεις για τους παλιούς αποφοίτους, οι οποίοι έφεραν μαζί τους και ορισμένες φωτογραφίες από την ζωή τους στις Παιδοπόλεις. Συγκεντρώθηκαν περί τις 100 φωτογραφίες, τις οποίες αξιολόγησαν τα μέλη του OramaPhotos, Νατάσα Καρακατσάνη, Γιάννης Γερόπουλος και Γιάννης Στρατουδάκης και στη συνέχεια επέλεξαν τις δέκα καλύτερες, από τις οποίες ξεχώρισαν μια φωτογραφία που ανήκει στο αρχείο της προέδρου του Συλλόγου, Πάτρας Χατζηαγγέλου, η οποία και έλαβε το δώρο του Συλλόγου. Στη συνέχεια εκτέθηκαν στον ίδιο χώρο όλες οι παλιές φωτογραφίες. Το τρίτο σημαντικό γεγονός που περιλάμβανε η φετινή εκδήλωση ήταν το χορευτικό πρόγραμμα, που επιμελήθηκε η κόρη του Ταμία του Δ.Σ. Απόστολου Μανίνη, Λιζέτα Μανίνη, το οποίο παρουσίασαν αφιλοκερδώς.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων, που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση, ενώ επέδωσε όμορφα αναμνηστικά τόσο στους χορευτές, όσο και στα μέλη του OramaPhotos, που παρέλαβαν και αξιολόγησαν τις φωτογραφίες.

Οι Απόφοιτοι άρχισαν να προσέρχονται από πολύ νωρίς, αποδεικνύοντας έτσι το αυξημένο ενδιαφέρον. Προσήλθαν απόφοιτοι από πολλά σημεία της Ελλάδας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ακόμη και από την Κρήτη.

Ολοι ένοιωσαν ιδιαίτερα ευχάριστες στιγμές συναντώντας φίλους από τα παλιά, ανταλλάσσοντας όχι μόνο αναμνήσεις από το παρελθόν, αλλά και πληροφορίες για τη σημερινή κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό της Βασιλόπιτας από τον π. Γεώργιο, η πρόεδρος του Συλλόγου Κλεοπάτρα Χατζηαγγέλου έκοψε την βασιλόπιτα, ενώ τυχερός της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Φρύδας. Το φλουρί της πίτας, όπως και το βραβείο της καλύτερης φωτογραφίας, ήταν ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο. Η πρόεδρος στο καθιερωμένο καλωσόρισμα των Αποφοίτων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Στη διάρκεια των εννέα χρόνων ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων μετεξελίχθηκε, αναβαθμίστηκε, και συνεχίζει να έχει μια αξιόλογη παρουσία στα δρώμενα της περιοχής μας». Οι δράσεις θα συνεχιστούν με ανάλογους ρυθμούς, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι που τέθηκαν ευθύς εξαρχής.

Από την προχθεσινή βράβευση του Γιάννη Κοσμίδη

Επιτυχία σημείωσε η ετήσια συνάντηση των αποφοίτων παιδοπόλεων

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου