ΤΟΠΙΚΑ

Βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία

βροχές-και-καταιγίδες-στη-θεσσαλία-124714

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο το βροχερό σκηνικό του καιρού

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, που αναμένεται να επικρατεί σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου στη Θεσσαλία. Ενημερωτική ανακοίνωση με συστάσεις στους πολίτες εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με την κακοκαιρία Bianca να απομακρύνεται, διατηρούνται το βροχερό σκηνικό του καιρού και οι χαμηλές θερμοκρασίες στην εκκίνηση του Μαρτίου. Με χειμωνιάτικο καιρό κατέφθασε ο Μάρτιος, ενώ το τσουχτερό κρύο διατηρείται.

Συγκεκριμένα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα και αύριο στη Θεσσαλία, με κατά τόπους χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στην ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS)

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, Αστυνομία τηλέφωνο 100, Πυροσβεστική τηλέφωνο 199, Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112, ΕΚΑΒ 166.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου