ΤΟΠΙΚΑ

Διαβούλευση για χωροθέτηση κι άδειες οίκων ανοχής

διαβούλευση-για-χωροθέτηση-κι-άδειες-121059

Διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ξεκινά ο δήμος Βόλου για το θέμα της χωροθέτησης αλλά και παράτασης ή ανανέωσης της αδειοδότησης, των εννέα οίκων ανοχής, που εδώ και χρόνια λειτουργούν στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Γι αυτό, μεθαύριο Τετάρτη, ο αντιδήμαρχος Βόλου και Ν. Αγχιάλου Παντ. Πελεκάνος έχει καλέσει σε σύσκεψη εκπροσώπους αρμοδίων φορέων για να διερευνήσει τις απόψεις τους.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί το θέμα της ανανέωσης ή παράταση της άδειας λειτουργίας τους, που έληξε τον περασμένο Μάρτιο, μετά και την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής της παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 2734/99, που είναι ο εισαγγελέας Βόλου. Παράλληλα ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας στην Επιτροπή, Κώστας Χαλέβας, έχει θέσει θέμα για το αν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους, όπως ορίζει ο νόμος.

Στην τελευταία άτυπη συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής μέσα στο καλοκαίρι, όπου και ο κ. Χαλέβας έθεσε το θέμα, ότι οι υπάρχοντες οίκοι δεν τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου σε ότι αφορά τις αποστάσεις από εκκλησίες, εκπαιδευτικά, ιδρύματα (φροντιστήρια κλπ), ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να σταλεί έγγραφο στην Πολεοδομία Βόλου που να απαντά κατά πόσο υπάρχει σχέδιο χωροθέτησης των οίκων ανοχής και ανάλογο χρονοδιάγραμμα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σ’ εκείνη τη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας είχε προτείνει να παραμείνουν τον Πολεοδομικό Ιστό για να γίνονται καλύτερα οι έλεγχοι αλλά και για την ασφάλεια των ίδιων των ιερόδουλων.

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας κ. Ζαρίφης, ο ίδιος απέστειλε το σχετικό έγγραφο στον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Μόσχο και περιμένει απάντηση για τη χωροθέτηση. Παράλληλα με άλλο έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, ζητά, όπως προβλέπει ο νόμος, να ορίσει εκπρόσωπο στην εν λόγω επιτροπή, μετά την παραίτηση του Εισαγγελέα, που επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Ζαρίφης, πέραν της διαβούλευσης που θα γίνει, ο δήμος πρέπει ν’ αποφασίσει για το θέμα της χωροθέτησης, ενώ τόνισε ότι επείγει και η ανασυγκρότηση της αρμόδιας επιτροπής. «Το μόνο που μπορώ εγώ να σας διαβεβαιώσω από την πλευρά μου, είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας στο βαθμό που εμπλέκεται η υπηρεσία μου, καθώς γίνονται συχνοί έλεγχοι στα άτομα που ασκούν αυτή τη δραστηριότητα, ενώ ελέγχονται κι δερματολόγο-αφροδισιολόγο του Νοσοκομείου».

Από την πλευρά του ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι πλέον υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου για να διευθετηθεί το θέμα, κι όταν θα είναι έτοιμες το θέμα θα έλθει πρώτα προς έγκριση στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Πέραν της χωροθέτησης, θα πρέπει να δούμε αν μπορεί να δοθεί παράταση στις άδειες λειτουργίας τους, μέχρι να εκδοθούν οι νέες και με ποιες προϋποθέσεις», εξήγησε.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που θα ληφθούν θα εξεταστεί και το αίτημα επαγγελματία για ίδρυση οίκου ανοχής στην περιοχή των Κ. Λεχωνίων, αίτημα που είχε εγκρίνει το πρώην Δημοτικό Συμβούλιο Αρτέμιδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου