ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Πήλιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για το Κ. Υ. Αργαλαστής

ν-πήλιο-συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-αύρ-121203

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, διοργανώνει ο Δήμος Ν. Πηλίου, αύριο Τρίτη στις 5μ.μ. στην πλατεία της Αργαλαστής. Καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν καθώς όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση υπάρχουν χρονίζοντα προβλήματα τόσο στο Κ. Υ. όσο και στα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου.

Ειδικότερα αναφέρει ότι έχει υποβαθμιστεί η παιδιατρική φροντίδα, λόγω της εφημέρευσης ή μετακίνησης ορισμένες ημέρες την εβδομάδα , της μοναδικής παιδιάτρου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Επιπλέον μόνο ένας γιατρός εφημερεύει καθημερινές κι αργίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν’ ανταποκριθεί σε επείγοντα περιστατικά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης λείπουν οδηγοί ασθενοφόρων σε αρκετές βάρδιες.

Παράλληλα υπάρχει έλλειψη γιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία Λεχωνίων, Δράκειας και Μηλεών με αποτέλεσμα οι ανάγκες των κατοίκων να καλύπτονται από ένα γιατρό που μετακινείται από το Κ.Υ. Αργαλαστής μια φορά την εβδομάδα. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την πλημμελή παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας και δικαιολογημένα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται.

«Εμείς ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε τις δίκαιες απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας για καλύτερες παροχές υγείας προσπαθώντας να περισώσουμε το μοναδικό φορέα υγείας και πρόληψης της περιοχής μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου