ΤΟΠΙΚΑ

Νέα διάκριση για το Βιοχημικό Τμήμα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου

νέα-διάκριση-για-το-βιοχημικό-τμήμα-το-119680

Κατετάγη στη 2η θέση μεταξύ 263 εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα για τη συμβολή του στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση παθήσεων

Στη 2η θέση ανάμεσα σε 263 εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα, από την 6η που κατείχε το 2020, ανέβηκε το 2021 το Βιοχημικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου.

Πρόκειται για μία ακόμη διάκριση που επιβεβαιώνει την εύρυθμη λειτουργία ενός τμήματος που αποτελεί σημαντικό «βραχίονα» στο Αχιλλοπούλειο, καθώς συμβάλλει τα μέγιστα στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση του προβλήματος υγείας του ασθενούς και στη σωστή αντιμετώπισή του.

Τη νέα διάκριση απένειμε το Σύστημα Εθνικής Αξιολόγησης Ποιότητας του ΕΣΕΑΠ, στο οποίο το Βιοχημικό Τμήμα συμμετέχει από το 1995.

Ο διευθυντής του Τμήματος Ηλίας Τογκουσίδης, δρ. Ιατρικής Τομέα Παθολογίας του Π.Θ., συνεχάρη τον δρ. Αντώνη Βλάχο, υπεύθυνο ποιότητας και διαπίστευσης του ΕΣΕΑΠ, δηλώνοντας για άλλη μια φορά «υπερήφανος για την άριστη στελέχωση του τμήματος, από συναδέλφους πάντα πιστούς στα οφέλη, για τον ίδιο τον άρρωστο, το Νοσοκομείο και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα…», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media.

Το Βιοχημικό Τμήμα έχει «σαρώσει» σε διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Τον περασμένο Δεκέμβριο κατετάγη στην 6η θέση μεταξύ 271 εργαστηρίων για την ποιότητα και την αξιοπιστία του, μετά τη διεξαγωγή 1.100.000 εξετάσεων υψηλής διαγνωστικής αξίας και 10.000 μοριακών RT-PCR test για την ανίχνευση του κορονοϊού το 2021.

Συνολικά διενεργεί 135 διαφορετικές εξετάσεις, αριθμός που ακόμη και πανεπιστημιακά νοσοκομεία δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν. Συμμετέχει εδώ και 20 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Εξωτερικής Αξιολόγησης και διαγράφει τη δική του πορεία. Αξιολογείται και μηνιαίως και ετησίως, ενώ στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν τα Βιοχημικά Εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων, των πανεπιστημιακών, καθώς επίσης ορισμένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια ιδιωτικών Νοσοκομείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου