ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση για το Βιοχημικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου

διάκριση-για-το-βιοχημικό-τμήμα-του-νο-525819

Κατετάγη 6ο σε σύνολο 271 εργαστηρίων πανελλαδικά στο πρόγραμμα εθνικής αξιολόγησης ποιότητας – Σημαντική η συνεισφορά του στην ορθή διάγνωση προβλημάτων υγείας

Σημαντική διάκριση, που ενισχύει το κύρος του Νοσοκομείου Βόλου, κατέκτησε το Βιοχημικό Τμήμα στο Αχιλλοπούλειο, που κατατάχθηκε στην 6η θέση στο Πρόγραμμα Εθνικής Αξιολόγησης Ποιότητας ανάμεσα σε 271 εργαστήρια σε όλη τη Ελλάδα.

Την είδηση δημοσιοποίησε ο επικεφαλής του Βιοχημικού Τμήματος, δρ. Ηλίας Τογκουσίδης, με ανάρτησή του στα social media.

To εργαστήριο συμμετέχει εδώ και 20 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Εξωτερικής Αξιολόγησης και διαγράφει τη δική του πορεία. Αξιολογείται και μηνιαίως και ετησίως, ενώ στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν τα Βιοχημικά Εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων, των πανεπιστημιακών, καθώς επίσης ορισμένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια ιδιωτικών Νοσοκομείων.

Το Βιοχημικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Βόλου συμμετέχει επίσης και στο Διεθνές Σύστημα Εξωτερικής Αξιολόγησης με ειδικές παραμέτρους που σχετίζονται με εργαστηριακές εξετάσεις που αφορούν σε ορμόνες και καρκινικούς δείκτες.

«Το γεγονός ότι κατατάχθηκε στην 6η θέση μεταξύ 271 εργαστηρίων είναι μία σημαντική επιτυχία που οφείλεται στην ακάματη προσπάθεια συνολικά του προσωπικού», είπε ο ίδιος και ευχαρίστησε δημόσια την ομάδα του Βιοχημικού τόσο για την πρόσφατη επιτυχία όσο και για την καθημερινή της δράση.

Η συμβολή του Βιοχημικού Εργαστηρίου στην αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου είναι καθοριστική, αφού συμβάλλει στη γρήγορη και ορθή διάγνωση του προβλήματος υγείας του αρρώστου και στη σωστή αντιμετώπισή του.

Επίσης συνεισφέρει στη συντόμευση του χρόνου νοσηλείας του αρρώστου, άρα και κατ’ επέκταση στη μείωση του κόστους νοσηλείας- θεραπείας του αρρώστου και γενικότερα των νοσοκομειακών δαπανών.

Διαθέτει δε έναν μοναδικό για δημόσιο νοσοκομείο εξοπλισμό, αυτόν του IMS Συστήματος Διαχείρισης Αποθεμάτων με παράλληλη καταγραφή RF Discanners, που δίνει εξαιρετικές δυνατότητες διαχείρισης και εξοικονόμησης αντιδραστηρίων για το συμφέρον του νοσοκομείου.

Στο εργαστήριο του Βιοχημικού διενεργούνται 135 διαφορετικές εξετάσεις, αριθμός εξετάσεων που ακόμη και πανεπιστημιακά νοσοκομεία δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας πραγματοποιεί και μοριακούς ελέγχους για κορονοϊό στον μοριακό αναλυτή του νοσοκομείου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου