ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

σχέδιο-δράσης-για-τη-βιώσιμη-ενέργεια-11943

Την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την υποβολή του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο (Βιώσιμη) Ενέργεια (ΣΔΑΕ), ανακοίνωσε ο δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ζητώντας την άμεση συμμετοχή όλων με την παράκληση οι δημότες, οι κάτοικοι, οι μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων, Διευθυντές Σχολείων, οι φορείς, οι επαγγελματίες (ξενοδοχεία – ξενώνες, καταστήματα, γραφεία, ιατρεία, βιοτεχνίες κλπ.), που ζουν εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια που βρίσκονται σε συγκεκριμένους ιστότοπους, ανάλογα με την ιδιότητά τους.

Το ερωτηματολόγιο συντάχθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, υποχρέωση που απορρέει από την υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων. Το ΣΔΑΕ έχει ως στόχο την καταγραφή της κατανάλωσης ενέργειας στο Δήμο και τον σχεδιασμό δράσεων και μέτρων με ορίζοντα το 2020 και τελικό στόχο την αειφόρο ανάπτυξη του δήμου δίνοντας έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Για την σωστή υλοποίηση του ΣΔΑΕ είναι αναγκαία η καταγραφή της ενεργειακής συμπεριφοράς των κατοίκων του δήμου ώστε να αποτυπωθεί η παρούσα κατάσταση. Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν στο πλαίσιο της παραπάνω έρευνας θα είναι ανώνυμα και δεν θα χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς. Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική.

Ενδεικτικά για τον οικιακό τομέα, οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να συμπληρώσουν πεδία με γενικές πληροφορίες αν είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές, από πότε κατοικούν στην περιοχή, ποιο διάστημα χρησιμοποιούν την οικία, πόσα άτομα μένουν σε αυτή, πόσα δωμάτια έχει κ.λπ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου