ΤΟΠΙΚΑ

«Αγκαλιά» σε εννέα Ουκρανούς

αγκαλιά-σε-εννέα-ουκρανούς-111434

Μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων παραχώρησε το σπίτι του για να διαμένουν όσο χρειάζεται – Πρωτοβουλία ανθρωπιάς εν μέσω πολέμου για δύο οικογένειες

Την αγκαλιά και το σπίτι του άνοιξε εθελοντής, μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, προκειμένου να βρουν καταφύγιο από τις βόμβες του ολέθρου τα μέλη δύο οικογενειών από την Ουκρανία.

Πρόκειται για εννέα συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις ηλικιωμένοι και τρία παιδιά με τις μητέρες τους. Μέχρι τη ρωσική εισβολή ζούσαν ευτυχισμένοι στο Χάρκοβο. Ο πόλεμος όμως τους ξεσπίτωσε. Έφυγαν άρον – άρον από την πατρίδα τους αναζητώντας προστασία από τη μανία των εισβολέων.

«Σύνδεσμος» τους με τον Βόλο μία συγγενής τους, Ουκρανή επίσης, η οποία ζει χρόνια και εργάζεται στην πόλη. Ανησυχώντας για τους δικούς της ανθρώπους έψαχνε να βρει τρόπο, για να τους απεγκλωβίσει από την εμπόλεμη ζώνη. Μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας που είναι γνωστός της, προσφέρθηκε να τους φιλοξενήσει στον Βόλο.

Παραχωρεί για αυτό τον σκοπό το πατρικό του σπίτι στο οποίο τα τελευταία χρόνια δεν κατοικούσε κανείς. Η πρωτοβουλία του αποτέλεσε «μάννα εξ ουρανού» για αυτούς τους ανθρώπους.

Στο σπίτι θα φιλοξενηθούν τέσσερις υπερήλικες, δύο γυναίκες και τρία παιδιά, ηλικίας 3,4 και 7 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Λέσχης Βασίλη Ηλιόπουλο το σπίτι είναι ήδη έτοιμο, έχουν επίσης συγκεντρωθεί διάφορα τρόφιμα. «Όλα είναι έτοιμα προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να διαμένουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον μακριά από τη δίνη αυτού του φρικτού πολέμου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι εθελοντές της ΛΕΔ συνέδραμαν και βοήθησαν τον εθελοντή με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και στη συνέχεια όταν με το καλό φτάσουν οι πρόσφυγες θα συνδράμουν σε ό,τι άλλο χρειαστούν.

Οι πρόσφυγες αναμένονταν χθες αργά το βράδυ στον Βόλο. Νωρίς το απόγευμα είχαν περάσει τα σύνορα του Προμαχώνα και συνέχιζαν το ταξίδι τους, μακριά από τους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ρώσου εισβολέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου