ΤΟΠΙΚΑ

Η Μπέτυ Μπαζιάνα στην οικογένεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

η-μπέτυ-μπαζιάνα-στην-οικογένεια-του-π-10931

Η πρώην πρώτη κυρία ορκίστηκε χθες ως μέλος ΔΕΠ – Θα διδάσκει από Σεπτέμβριο

Στην οικογένεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εντάχθηκε από χθες η πρώην πρώτη κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα. Ορκίστηκε ως μέλος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του ιδρύματος και με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους θα διδάξει στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Λαμία.

Η ορκωμοσία της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού και σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα έγινε χθες σε «χαμηλούς τόνους» στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πρυτανικού Συμβουλίου στο κτίριο «Παπαστράτος».

Στην ορκωμοσία το «παρών» έδωσαν οι αντιπρυτάνεις Ερευνας και Διά Βίου Μάθησης Ιωάννα Λαλιώτου και Διοικητικών Υποθέσεων Στέφανος Παρασκευόπουλος.

Την αναμνηστική φωτογραφία της ορκωμοσίας της κ. Μπαζιάνας αλλά και της υποδοχής κι άλλων νέων καθηγητών στην οικογένεια του Π.Θ. δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αντιπρύτανης Ιωάννα Λαλιώτου, μαζί με το σχόλιο: «Ορκωμοσία συναδέλφων μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μεγαλώνουμε… Συγχαρητήρια στους/στις συναδέλφους!»

Η Μπέττυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) το 2008. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα μεταξύ άλλων αφορούν σε: οπτικές επικοινωνίες, αρχιτεκτονικές και πρωτόκολλα μετάδοσης σε δίκτυα οπτικών ινών, μαθηματική μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση απόδοσης, και εξομοίωση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Έχει περισσότερες από 55 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων με κριτές και κεφάλαια βιβλίων. Σήμερα υπηρετεί ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) στη Σχολή ΗΜ και ΜΥ του Ε.Μ.Π. Την περίοδο 2000–2002 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών. Με το Ε.Μ.Π. συνεργάζεται επιστημονικά από το 2002. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2015-2016 και 2016-2017 διατέλεσε έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 έως σήμερα διδάσκει ως διδακτικό προσωπικό βάσει του Π.Δ. 407/80 στο Τμήμα Πληροφορικής και στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Μ.Π.Σ.) «Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 έως σήμερα διδάσκει ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Μ.Π.Σ. «Τεχνοοικονομική Διοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων» του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Επίσης, από το 2017 διατελεί επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών του Πεκίνου, Κίνα (Beijing University of Posts and Telecommunications, BUPT).

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου