ΤΟΠΙΚΑ

Μόνο για έκτακτα περιστατικά από σήμερα οι σειρήνες των ασθενοφόρων στη Μαγνησία

μόνο-για-έκτακτα-περιστατικά-από-σήμε-107405

Μόνο έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από σήμερα από τους διασώστες του ΕΚΑΒ Μαγνησίας. Οι σειρήνες των ασθενοφόρων θα ακούγονται μόνο για έκτακτες περιπτώσεις, με το προσωπικό της υπηρεσίας να προχωρά σε αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές. Αυτό σημαίνει ότι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δεν αφήνουν τη βάση τους προκειμένου να κάνουν μεταφορές ασθενών που παίρνουν εξιτήριο από κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου ή για εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Τροπολογία της Κυβέρνησης που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στη στελέχωση των ασθενοφόρων από οδηγούς των Δήμων και του Πυροσβεστικού σώματος, προκαλεί αντιδράσεις. «Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα προκαλέσει προβλήματα στους πολίτες, αλλά και στο ΕΚΑΒ τόσο από λειτουργικής όσο και από νομικής άποψης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑΒ.

«Το σίγουρο είναι πως είναι αδύνατον να παράσχει επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα ασθενοφόρο στελεχωμένο από προσωπικό, που δεν έχει το απαραίτητο προσόν της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος και κατά συνέπεια τις εξειδικευμένες γνώσεις για να προλάβει πιθανές αναπηρίες ή ακόμη και το θάνατο. Πόσο κατοχυρωμένοι είναι Διοικητικά και Νομικά οι εργαζόμενοι στο Επιχειρησιακό Κέντρο του ΕΚΑΒ να δώσουν εντολή ή όχι στην κίνηση του συγκεκριμένου ασθενοφόρου με την συγκεκριμένη στελέχωση, για παροχή επείγουσας προνοσοκομειάκης φροντίδας και παραλαβή του περιστατικού;

Σημειωτέων πως ήδη έχουμε καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος των εργαζομένων του Επιχειρησιακού Κέντρου του ΕΚΑΒ, καθώς και των Διευθυντών, της Ιατρικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ για εντολή σε μη κατάλληλα στελεχωμένου ασθενοφόρου σε επείγον περιστατικό.

Επίσης δεν προβλέπεται από πουθενά και δεν θα δεχτούμε στελέχωση ασθενοφόρων με διασώστες του ΕΚΑΒ και οδηγούς της συγκεκριμένης διάταξης», συνεχίζουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και ζητούν την αναστολή της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά και συνάντηση με τον Υπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την εύρυθμη λειτουργία των κέντρων υγείας, των ασθενοφόρων και για την ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου