ΤΟΠΙΚΑ

Διακομιδές με ανασφάλιστα ασθενοφόρα

διακομιδές-με-ανασφάλιστα-ασθενοφόρ-110876

Εάν μέχρι σήμερα δεν λυθεί το πρόβλημα, ο σύλλογος εργαζομένων προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει σε οδηγούς να ανεβούν στα οχήματα

Ανασφάλιστα κυκλοφορούν τα περισσότερα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας. Από αρχές του μήνα έχουν λήξει τα προηγούμενα ασφαλιστήρια. Εάν το θέμα δεν λυθεί μέχρι σήμερα Παρασκευή, ο σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανένα οδηγό να ανεβεί σε ασθενοφόρο. Χάρη στη χρηματική δωρεά των φαρμακείων του Αλμυρού μόλις χθες ασφαλίστηκε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οδηγοί των ασθενοφόρων και ο σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Εργαζομένων, όπως κατήγγειλαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με το θέμα των ασφαλιστηρίων για τα ασθενοφόρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Γιάννη Γατή, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΥΠΕ ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να γίνει ανανέωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και έχουν δώσει περιθώριο μέχρι αύριο να αντιμετωπιστεί το θέμα. «Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε σε συνάδελφο οδηγό να ανεβεί σε ασθενοφόρο. Η ΔΥΠΕ πρέπει να τακτοποιήσει το θέμα γιατί είναι σοβαρό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Χωρίς ασφάλιση, καθώς έληξε το συμβόλαιο είναι τα ασθενοφόρα σε Ζαγορά, Βελεστίνο, Αλόννησο, ενώ στην Αργαλαστή το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο. Το σωματείο επικοινώνησε και με το Κέντρο Υγείας Σκιάθου ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Γατή δεν κατέστη δυνατή η ενημέρωση κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα το πρωί. Στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, οι οδηγοί μην έχοντας άλλη επιλογή όπως λένε, καθώς από τη ΔΥΠΕ δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία, απευθύνθηκαν όπως και για άλλα πράγματα σε ιδιώτες. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από φαρμακοποιούς της περιοχής και τελικά πληρώθηκε μόλις χθες το νέο ασφαλιστήριο έτσι ώστε να μπορεί να κινείται το ασθενοφόρο και να κάνει διακομιδές.

Μέχρι πρότινος η δαπάνη για τα ασφαλιστήρια των ασθενοφόρων που ανήκουν στα Κέντρα Υγείας καλύπτονταν από το Νοσοκομείο Βόλου, ωστόσο όταν η αρμοδιότητα λειτουργίας των Κέντρων Υγείας πέρασε στις ΔΥΠΕ, «μεταφέρθηκαν» και τα έξοδα και οι δαπάνες, χωρίς όμως και τους αντίστοιχους πόρους με αποτέλεσμα όχι μόνο στο θέμα της ασφάλισης των οχημάτων αλλά και σε άλλα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και χρειάζονται κονδύλια να παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα λόγω έλλειψης πόρων.

Ενδεικτικά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού οι οδηγοί των ασθενοφόρων έχουν αποστείλει δημόσια ευχαριστήριο, στο οποίο κάνουν μνεία σε μία σειρά από ιδιώτες διαφόρων κλάδων που συνέδραμαν έτσι ώστε να περάσουν τα ασθενοφόρα δωρεάν ΚΤΕΟ, να γίνει αλλαγή ελαστικών αλλά και δωρεάν σέρβις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου