ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη σωματείων – φορέων συγκαλεί το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

σύσκεψη-σωματείων-φορέων-συγκαλεί-τ-105296

Με στόχο τη διεύρυνση της συμμαχίας των δυνάμεων για την απόσυρση του ασφαλιστικού

Eυρεία σύσκεψη σωματείων συγκαλεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας την ερχόμενη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στο ΕΚΒ με στόχο, όπως τονίστηκε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου, να διευρυνθεί η λαϊκή συμμαχία που έχει συγκροτήσει με δυνάμεις της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ ενάντια στο ασφαλιστικό.

Η σύσκεψη όπως ανακοίνωσε η κ. Εύη Καρυδάκη, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ έχει στόχο την κλιμάκωση του αγώνα, «ώστε οι προσπάθειες της κυβέρνησης να συναντήσουν ένα αδιαπέραστο τείχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δεν θα αναχαιτιστεί» και κάλεσε να πάρουν μέρος σε αυτήν διοικητικά συμβούλια, συνδικαλιστές και επιτροπές αγώνα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, των αγροτών, των φοιτητών.

Η Εύη Καρυδάκη εκ μέρους της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, υπογράμμισε ότι «σήμερα ακόμα πιο έμπειροι από τη μεγάλη απεργιακή μάχη στις 4 Φλεβάρη αλλά και τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, έχουμε εφόδια και εμπειρία που μας δίνουν ώθηση για τους παραπέρα αγώνες μας, είμαστε σε θέση να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα ώστε το κίνημά μας, η συμμαχία μας να βγει πιο δυνατή και να γίνει αποφασιστικός παράγοντας στις εξελίξεις. Αυτά τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις μας θέλουμε να συζητήσουμε με τα Δ.Σ. και τις επιτροπές αγώνα του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ταυτόχρονα θα συζητήσουμε την ανάγκη οργάνωσης και συνέχισης του αγώνα ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο δυνατά, πιο μαζικά, με κάθε μορφή μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, αλλά και με 48ωρη πανεργατική απεργία αν τολμήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο νόμος δεν παίρνει διορθώσεις. Πρέπει να αποσυρθεί. Να πληρώσει το κεφάλαιο. Απαιτούμε δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση».

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ και του μπλόκου του Αερινού Νίκος Αγγελής από την πλευρά του ανέφερε ότι «μετά την μεγάλη κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής και Σαββάτου, συνεχίζουμε δυναμικά με νέες κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν κλείσιμο Εφοριών και άλλες παρεμβάσεις» και σημείωσε ότι οι όποιες κινήσεις εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες επιδιώκοντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν εκφράζουν τα αιτήματα και τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΜΑΣ και πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Θύμιος Πατσαρίσιος τόνισε ότι «τώρα θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη καθημερινά μέσα από τις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ και τους φοιτητικούς συλλόγους, ώστε να ανοίξει η κουβέντα σε κάθε αμφιθέατρο, σε κάθε τμήμα και σχολή, είναι η ώρα που κάθε φοιτητής, να σηκωθεί από την εξέδρα και να μπει δυναμικά στο γήπεδο των εξελίξεων για να αντιπαλέψει στην πράξη την ταξική επίθεση Ε.Ε. – κεφαλαίου – κυβερνήσεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου