ΤΟΠΙΚΑ

Εβγαλε κατσαβίδι και απείλησε αστυνομικό!

εβγαλε-κατσαβίδι-και-απείλησε-αστυνο-1052483

Ενοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ένας 40χρονος Βολιώτης, κάτοικος εξωτερικού, για βία κατά υπαλλήλου και απειλή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για τρεις περιπτώσεις απειλής και αντίσταση που προέβαλε κατά τη σύλληψή του.

Όλα έγιναν την 1η Ιανουαρίου 2021, στις 7 το πρωί, στον Βόλο, όταν ο κατηγορούμενος προκάλεσε τρόμο και ανησυχία απειλώντας έναν άνδρα στον δρόμο, προτάσσοντας κατσαβίδι που κρατούσε.

Επίσης φέρεται να προσπάθησε να επιτεθεί με το κατσαβίδι κατά 44χρονου αστυνομικού και να τον τραυματίσει στο πρόσωπο και στον θώρακα, ωστόσο εκείνος τον απέφυγε και γλίτωσε τον τραυματισμό.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο 40χρονος, εντοπίστηκε από αστυνομικούς τη Ν. Ιωνία, και για να αποφύγει τη σύλληψη απώθησε δύο αστυνομικούς με τα χέρια, τους έριξε στο έδαφος και τους απείλησε.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος σήμερα ζει και εργάζεται στη Γερμανία, παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, αρνήθηκε την κατηγορία ότι τρομοκράτησε και προσπάθησε να χτυπήσει με κατσαβίδι τον αστυνομικό, λέγοντας ότι πήγαινε το παιδί του στο σχολείο, την επόμενη μετά τη αργία των Θεοφανείων.

Τελικά αθωώθηκε για την απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης (αντίσταση) από πρόθεση και καταδικάστηκε για βία κατά υπαλλήλου και απειλή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου