ΤΟΠΙΚΑ

Μικροί ξεναγοί στο δημαρχείο Βόλου

μικροί-ξεναγοί-στο-δημαρχείο-βόλου-1052069

Μαθητές σε ρόλο πρεσβευτών της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς

Σε ξεναγούς για μία ημέρα μεταμορφώθηκαν χθες οι μαθητές της Δ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «Οι μικροί ξεναγοί των χαρακτικών του Τάσσου» στο δημαρχείο Βόλου.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», με την ενεργή υποστήριξη των εκπαιδευτικών Σταυρούλας Μπούτλα, Ευθυμίας Βραχνιά, Φωτεινής Δημηνάκη και Διονύση Μιχαλόπουλου.

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το εργαστήριο δεξιοτήτων και ασχοληθήκαμε με την πολιτιστική κληρονομιά. Τα χαρακτικά του Βόλου αποτελούν μία σπάνια παρακαταθήκη για την πόλη μας που έχουν ιστορικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον. Στόχος μας, μέσα από την ξενάγηση, είναι οι μικροί μαθητές να μάθουν για τα χαρακτικά και να μεταλαμπαδεύσουν αυτή τη γνώση και σε άλλα παιδιά, ώστε να ασχοληθούν με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά», ανέφερε η εκπαιδευτικός του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Σταυρούλα Μπούτλα.

Οι μαθητές, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει πολύμηνη έρευνα πάνω στο αντικείμενο, υποδέχθηκαν το πλήθος προσκεκλημένων και τους ξενάγησαν στην αίθουσα, όπου βρίσκονται οι χαρακτικοί πίνακες του κορυφαίου καλλιτέχνη Τάσσου που κοσμούν το δημαρχείο Βόλου.

Η ξεχωριστή πρωτοβουλία πραγματοποιείται μετά από πρόταση από της αντιδημάρχου Παιδείας Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή, με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και της αντιδημάρχου Έλενας Αντωνοπούλου.

Σε δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή ανέφερε ότι πρόκειται για μια διαφορετική διδασκαλία εμπνευσμένων εκπαιδευτικών με ιδιαίτερη εκπαιδευτική και πολιτιστική αξία!

«Πρόκειται για μία πολύ πρωτότυπη δράση από μαθητές του δημοτικού σχολείου. Μία δράση με ιδιαίτερη εκπαιδευτική και πολιτιστική αξία, καθώς μέσα από αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών του σχολείου οι μικροί ξεναγοί από την επόμενη φορά θα είναι έτοιμοι να ξεναγήσουν τις εκπαιδευτικές επισκέψεις στο δημαρχείο του Βόλου», τόνισε η κ. Μποντού.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε στη σημασία των χαρακτικών του Τάσσου λέγοντας ότι οι μικροί ξεναγοί έχουν αναλάβει τον ρόλο του πρεσβευτή στην κοινωνία του Βόλου.

«Είναι μία σπάνια παρακαταθήκη για τον τόπο μας και είναι συνυφασμένο με την ιστορία της περιοχής μας. Ας γίνουμε όλοι μας πρεσβευτές αυτού του έργου» και συμπλήρωσε «οι μικροί μαθητές μέσα από τα έργα του χαράκτη θα μάθουν πτυχές της ιστορίας της περιοχής μας. Θα γίνουν εκείνοι που θα τη μεταλαμπαδεύσουν σε άλλους μαθητές και σε άλλα σχολεία».

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου