ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητές και μαθητές τιμούν τα Τέμπη

φοιτητές-και-μαθητές-τιμούν-τα-τέμπη-1049648

Λουκέτο κλείδωσε χθες στο ΓΕΛ Αγριάς για τη μαύρη επέτειο που εξακολουθεί να συγκλονίζει

Με καταλήψεις, προσυγκεντρώσεις και συμμετοχή στα συλλαλητήρια στο πλευρό της κοινωνίας που απεργεί, φοιτητές και μαθητές του Βόλου ετοιμάζονται να τιμήσουν αγωνιστικά τη μαύρη επέτειο από το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Χθες, στο Γενικό Λύκειο Αγριάς κλείδωσε λουκέτο για τα Τέμπη, σήμερα, όμως οι καταλήψεις στα σχολεία αναμένεται να είναι πολύ περισσότερες.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο, όπου τα περισσότερα τμήματα τελούν υπό κατάληψη για το νομοσχέδιο που επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, οι φοιτητές θα βγουν στους δρόμους για να τιμήσουν τα 57 θύματα των Τεμπών. «Έναν χρόνο μετά, αποδεικνύεται ότι η πολιτική που εφαρμόζεται μόνο νεκρούς μπορεί να προκαλέσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος του φοιτητικού κινήματος, Παναγιώτης Καραδήμας με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο.

Φοιτητές που στο σύνολό τους είχαν χρησιμοποιήσει τη μοιραία αμαξοστοιχία για τις μετακινήσεις τους από και προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, βάζουν τους εαυτούς τους στη θέση των θυμάτων και των οικογενειών τους και ζητούν απόδοση ευθυνών για να μην επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία.

Με δικά τους πανό και διακριτή παρουσία θα συμμετέχουν στα πανεργατικά συλλαλητήρια στην πόλη. Δεν αποκλείεται να γίνει προσυγκέντρωση στον Θόλο και από εκεί οι φοιτητές να ενωθούν με εργαζόμενους που θα δώσουν το «παρών» στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην πλατεία Ελευθερίας δίνουν ραντεβού και μαθητές που ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε καταλήψεις. Πέρυσι, τέτοια εποχή, στα σχολεία είχε ξεσπάσει μπαράζ καταλήψεων για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για το έγκλημα κάνοντας καθιστικές διαμαρτυρίες, εκδίδοντας ψηφίσματα ή γράφοντας μηνύματα στα σχολικά προαύλια με τις τσάντες και τα σώματά τους.

Χθες, μαθητές του Γενικού Λυκείου Αγριάς, προχώρησαν σε κατάληψη με αφορμή την επέτειο ενός έτους από το δυστύχημα των Τεμπών. Στο υπόμνημά τους οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους και στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στο σχολείο πάντως, τα μαθήματα έγιναν διαδικτυακά, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου