ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή έρευνα για το στιλέτο σε γυμνάσιο από Εισαγγελία Βόλου και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας

διπλή-έρευνα-για-το-στιλέτο-σε-γυμνάσι-1048460

Μέλη συμμορίας οι εξωσχολικοί που εκβίαζαν συνομήλικό τους; -Σε αστυνομία και εισαγγελέα χθες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τα απανωτά περιστατικά βίας στα σχολεία

Τη διενέργεια διπλής προκαταρκτικής εξέτασης για το νέο περιστατικό βίας που σημειώθηκε προχθές το πρωί, σε γυμνάσιο της πόλης, όπου εξωσχολικοί φέρονται να έβγαλαν στιλέτο για να εκβιάσουν μαθητή του σχολείου, προκειμένου να του αποσπάσουν χρήματα, διέταξε η Εισαγγελία Βόλου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Αστυνομικοί θα αναλάβουν να διερευνήσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης. Αν και με ποιον τρόπο εκβιάζονταν ο μαθητής του γυμνασίου από συμμαθητές του άλλου σχολείου, για ποιον λόγο και αν όντως, σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών βγήκε στιλέτο ως απειλή ανάμεσα από τα κάγκελα του σχολικού προαυλίου.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών στις οποίες ανατέθηκε η έρευνα μπαίνει και το ενδεχόμενο, οι δύο μαθητές γυμνασίου που εκβίαζαν συμμαθητή τους, να μην δρουν μόνοι τους αλλά να είναι μέλη συμμορίας ενηλίκων.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδης επισκέφθηκε χθες τόσο την Αστυνομία όσο και την Εισαγγελία Βόλου για να ζητήσει βοήθεια και κατευθύνσεις για να αντιμετωπιστεί η βία και η παραβατικότητα στα σχολεία. «Μέχρι χθες μιλούσαμε για θλιβερά γεγονότα. Πλέον μιλάμε για τραγικά γεγονότα. Διαπιστώνουμε ότι η βία αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο μέσα στα σχολεία. Χθες (σ.σ. προχθές) είναι τραγικό, ότι το περιστατικό έγινε την ώρα που στο σχολείο γινόταν εκδήλωση κατά της βίας. Φθάνουμε στο σημείο ως εκπαιδευτική κοινότητα να ζητούμε τη βοήθεια των αρχών, γιατί έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχουμε. Το φαινόμενο είναι γενικευμένο και ίσως χρειαστεί να το δούμε υπό πιο αυστηρό πρίσμα», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης έξω από τα δικαστήρια Βόλου, προαναγγέλλοντας νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας και ανακοινώνοντας τη διενέργεια προκαταρκτικής και σε επίπεδο Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας. Ο ίδιος όπως δήλωσε θα ζητήσει και τη βοήθεια της Εκκλησίας, ενώ ως απάντηση στα αυξανόμενα περιστατικά θα οργανώσει πληθώρα δράσεων κατά της βίας.

Το νέο περιστατικό όπως είναι γνωστό, σημειώθηκε προχθές το πρωί, στο προαύλιο γυμνασίου, την ώρα του σχολικού διαλείμματος. Εξωσχολικοί, μαθητές και οι ίδιοι γυμνασίου της πόλης, που δεν εμφανίστηκαν στο σχολείο για τα μαθήματά τους, πλησίασαν μαθητή του συγκεκριμένου σχολείου, τον οποίο εκβιάζουν και του αποσπούν χρηματικά ποσά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μαθητής – θύμα, που λαμβάνει μέρος σε διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο για να ανέβεις πίστα πληρώνεις ποσό 300 ευρώ, φέρεται να είχε αποσπάσει από τον πατέρα του επιπλέον 300 ευρώ για τα δώσει στους συμμαθητές του που τον εκβίαζαν. Ο πατέρας έχει ενημερώσει την αστυνομία για το συμβάν, ωστόσο ο γιος του φαίνεται ότι δεν έχει απαλλαγεί από τους δράστες, που χθες πήγαν στο σχολείο και φέρονται να τον απείλησαν με στιλέτο.

Συμμορία ενηλίκων πίσω από μαθητές;

Χθες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δύο μαθητές φερόμενοι ως δράστες είναι υποκινούμενοι από ομάδα ενήλικων ατόμων, που φέρονται να εκβιάζουν ανήλικους μαθητές σε τρία τουλάχιστον σχολεία της περιοχής για να αποσπάσουν χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν διαδικτυακά παιχνίδια, στα οποία για να περάσει ο παίκτης στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να είναι ενήλικος και να καταβάλλει συγκεκριμένα χρηματικά ποσά προκειμένου να αποκτήσει συγκεκριμένους κωδικούς. Υπάρχει βεβαίως και ο ψηφιακό τζόγος, όπου κι εκεί απαιτούνται κωδικοί που δίνονται μόνο σε ενήλικες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συμμορία ενηλίκων αναλαμβάνει να εκδίδει αυτούς τους κωδικούς και να τους δίνει σε ανηλίκους αποσπώντας τους χρηματικά ποσά από 50 έως 300 ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που αναδύεται το συγκεκριμένο φαινόμενο, που περιγράφεται ως ψηφιακός εθισμός με οικονομικό αντίκτυπο και για το οποίο θα γίνει μάλιστα, την ερχόμενη Τετάρτη, η πρώτη, σε εθνικό επίπεδο, ενημέρωση σε διευθυντές σχολείων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, από τον προϊστάμενο, Σωκράτη Σαβελίδη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου